Του Περικλή Χαλάτση

Στις 21.00 ώρα Ελλάδος τα μονοθέσια της F1 βγήκαν στην πίστα στο Miami και ξεκίνησαν τα ανεπίσημα δοκιμαστικά. Από την αρχή των προσπαθιών η τριάδα ήταν Verstappen, Leclerc, Hamilton. Βέβαια η σειρά άλλαζε κάθε φορά που οι πιλότοι «φορούσαν» διαφορετικές γόμες ελαστικών. Στο ρυθμό των πρωταγωνιστών μπήκε και ο Alonso που δείχνει τις «άγριες» διαθέσεις που έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικοσιπέντε λεπτά πριν εκπνεύσει ο χρόνος για το P1 στην τρίτη στροφή της πίστας, ο Niko Hulkenberg έκανε ένα τετ α κε και η HAAS κατέληξε στις μπαριερές. Για μερτικά δευτερόλεπτα βγήκε η κίτρινη σημαία και αμέσως μετά η κόκκινη και τα μονοθέσια επέστρεψαν στα pits μέχρι να καθαρίσουν τα συνεργεία τα θραύσματα από την HAAS.

Ευτυχώς το μονοθέσιο δεν έπαθε σημαντικές ζημιές, οι μηχανικοί άλλαξαν τα κομμάτια που είχαν καταστραφεί και ο Hulkenberg επέστρεψε κανονικά για τις τελευταίες του προσπάθειες στο P1.

Πριν γίνει το ατύχημα με τον Niko Hulkenberg, στα πίτς ήταν και ο Russel ο οποίος είχε παραπονεθεί ότι είχε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης. Τελικά οι μηχανικοί της Mercedes κατάφεραν να κάνουν τις διορθώσεις και ο Russel μπήκε στο μονοθέσιο του για να κάνει έστω ένα ζέσταμα. Και να η έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός έκανε τον ταχύτερο γύρο και με χρόνο 1. 30. 125 βρέθηκε στην πρώτη θέση με δεύτερο τον Hamilton και τρίτο τον Leclerc.

Το P1 ξεκίνησε στις 21.00 ώρα Ελλάδος και τελείωσε στις 22.00. Όσοι είναι συνδρομητές στον Ant1+ και το F1 TV παρακολούθησαν τις προσπάθειες των πιλότων. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής θα γίνει το P2. Αύριο 6 Μαΐου (Σάββατο) στις 19.30 ώρα Ελλάδος όσοι έχουν εγγραφεί στον Ant1+ και το F1 TV. θα δουν το Practice 3 και στις 23.00 (ώρα Ελλάδος) επίσης το Σάββατο θα γίνουν οι χρονομετρημένες δοκιμές για την Pole Position ( Qualifying).

MiamiΟ πέμπτος αγώνας της χρονιάς για την F1 θα γίνει στις 7 Μαΐου (Κυριακή) στις 15.30 ώρα Αμερικής. Στην Ελλάδα ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.00 ώρα το βράδυ. Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εκτός από τα συνδρομητικά Ant1+ και το F1 TV και από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.
Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.412 km , οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 57 γύρους και θα καλύψουν συνολικά 308.326 km 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης