Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Lewis Hamilton έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ο Hamilton μετρά 6 παγκόσμιους τίτλους…Formula 1 τη φετινή σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Ο πιλότος της Mercedes κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας μία εύκολη νίκη όπου σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η 84η νίκη του Hamilton ο οποίος στοχεύει από εδώ και στο εξής να προσπεράσει σε νίκες τον Schumacher που μετρά 91.

Το βάθρο του τελευταίου αγώνα στο Άμπου Ντάμπι: Hamilton, Verstappen και Leclerc

Στη 2η θέση ο Verstappen

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με Red Bull που ολοκλήρωσε τη σεζόν με εξαιρετικό τρόπο Για τον Leclerc εκκρεμεί απόφαση αγωνοδικώνστέλνοντας το μήνυμα πως μόνο τυχαία δε ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών. 

To βάθρο συμπλήρωσε ο Leclerc με Ferrari για τον οποίο ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση των αγωνοδικών που αφορά σε μέτρηση καυσίμων.

 

Ο τελευταίος αγώνας δεν είχε πολύ θέαμα...

 

Ραντεβού τον Μάρτιο

Πιο πίσω ολοκλήρωσε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο Bottas με Mercedes (ξεκίνησε τελευταίος) και ακολούθησαν, Vettel (Ferrari), Albon (Perez), Norris (McLaren), Kvyat (Toro Rosso) και Sainz (McLaren).

Ο επόμενος αγώνας που θα είναι και ο πρώτος για τη σεζόν 2021 θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αυστραλία…

Τελική Βαθμολογία Πιλότων
1. Hamilton 413
2. Bottas 326
3. Verstappen 278
4. Leclerc 264
5. Vettel 240
6. Sainz 96
7. Gasly 95
8. Albon 92
9. Ricciardo 54
10. Perez 52

 

Τα αποτελέσματα από τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι

Άξια ο Verstappen ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 3η θέση...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης