O πρωταθλητής πήγε στο Hungaroring με σκοπό να δώσει απαντήσεις. Αυτό που συνέβη στο Silverstone και όσα του καταλόγισαν οι άνθρωποι της Red Bull Racing τον πείσμωσαν. Στην πίστα της Βουδαπέστης απέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, εμπρός από τους Valtteri Bottas και τον Max Verstappen και έτσι στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από την pole position. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ήταν άψογος, ακολούθησε μια πολύ έξυπνη στρατηγική στην τελευταία προσπάθεια και δικαίως βγήκε νικητής σε αυτή τη μάχη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η 101η pole στην καριέρα του Lewis Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bottas ήταν δεύτερος και ο Verstappen τρίτος. Ο Perez έμεινε στην τέταρτη θέση αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά από τους πρωτοπόρους, με τον Gasly να φέρνει την AlphaTauri στην πέμπτη θέση.

O Carlos Sainz είχε έξοδο στο Q2 των κατατακτήριων, χτυπώντας τη Ferrari στον προστατευτικό τοίχο και προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας για κάποια λεπτά. Έτσι θα ξεκινήσει από την 15η θέση. Τραγική εμφάνιση έκανε για μια ακόμη φορά ο Daniel Ricciardo, μένοντας εκτός της πρώτης δεκάδας, αντίθετα με τον team-mate στη McLaren, Lando Norris που τερμάτισε έκτος.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Charles Leclerc με Ferrari, οι δύο οδηγοί της Alpine, Esteban Ocon και Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel με Aston Martin.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης