Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η Ferrari εμφάνισε προβλήματα αξιοπιστίας, χαρίζοντας ουσιαστικά τον παγκόσμιο τίτλο στον Lewis Hamilton και στη Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά στην κινητήρια μονάδα και πιο συγκεκριμένα με ένα μπουζί. Όλοι έπεσαν πάνω στο μονοθέσιο του Sebastian Vettel και προσπάθησαν να το διορθώσουν λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα στη Suzuka, αλλά ο χρόνος ήταν ελάχιστος.

Το μπουζί δεν αντικαταστάθηκε και έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάποιες χαρτογραφήσεις στον γύρο σχηματισμού. Ο Γερμανός έφυγε καλά μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, αλλά στη συνέχεια έχασε την ισχύ του. Οι υπόλοιποι οδηγοί άρχισαν να τον προσπερνούν ο ένας μετά τον άλλο και στον πέμπτο γύρο τον κάλεσαν να επιστρέψει στα pits, εγκαταλείποντας εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Hamilton αύξησε τη διαφορά στους 59 βαθμούς τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος και πλέον έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα. Ο Seb δήλωσε ότι δεν τα παρατά και θα κάνει ό,τι μπορεί σε HΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι. Βέβαια, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως μόνο με θαύμα θα ανατραπεί η κατάσταση.

Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Sergio Marchionne. Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari ήταν οργισμένος με όσα συνέβησαν στη Μαλαισία την προηγούμενη εβδομάδα και δεν το είχε κρύψει. Τότε είχε δηλώσει πως θα «πέσουν κεφάλια». Τώρα, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνει πράξη τα λεγόμενά του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης