Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τέλος τα Grid Girls από τους αγώνες της Formula 1. Η νέα κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων και διαχειρίστρια του κορυφαίου σπορ αποφάσισε να καταργήσει τις πανέμορφες κοπέλες από τα Grand Prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η Liberty Media, στόχος είναι να αναβαθμιστεί η F1 από εμπορικής πλευράς, αλλά και να αλλάξει το προφίλ του αθλήματος, έπειτα από τις κατηγορίες για σεξιστικές συμπεριφορές.

«Την προηγούμενη χρονιά εξετάσαμε ορισμένους τομείς που θεωρήσαμε πως χρειάζονται αναβάθμιση, ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο στο όραμά μας για το σπουδαίο αυτό σπορ. Παρότι η πρακτική της παρουσίας των κοριτσιών στο grid αποτέλεσε βασικό εργαλείο της Formula 1 εδώ και δεκαετίες, θεωρούμε ότι αυτό το έθιμο δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του brand και είναι σαφώς αντίθετο με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Formula 1 και τους οπαδούς της, παλιούς και νέους, σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της F1, Sean Bratches.

Από το Grand Prix της Αυστραλίας στις 25 Μαρτίου, λοιπόν, δεν θα υπάρχουν κορίτσια για να υποδέχονται τους οδηγούς. Οι καλλονές θα λάμπουν διά της απουσίας τους, με την ιδιοκτήτρια Liberty Media να προσκαλεί διάφορους καλλιτέχνες και σταρ για να τις αντικαταστήσουν και να δώσουν επιπλέον αίγλη στο άθλημα.

Φυσικά, επειδή όλες οι παραδόσεις θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος, θα προωθηθούν οι συνεργάτες και χορηγοί, διαφημίζοντας τις χώρες και τα προϊόντα τους από το grid έως το πόντιουμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης