Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας πέφτουν όλα τα φώτα, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο Grand Prix της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Albert Park και όλοι αναμένουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς και τα πιο γρήγορα μονοθέσια θα εκτοξεύσουν το θέαμα, με τους οδηγούς να είναι πιο ελεύθεροι να οδηγήσουν στο όριο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξουν τα ελαστικά, καθώς επιτρέπουν πλέον στους πιλότους να τα πιέζουν συνεχώς και όχι να κάνουν συντήρηση για να φθάσουν απλά στον τερματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μάχη θα πέσουν 10 ομάδες, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο και αφού οι οδηγοί έχουν περάσει από 20 πίστες σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο φαβορί είναι και φέτος η Mercedes AMG Petronas, όπως εκτιμούν οι ειδικοί. Η Ferrari έδειξε πολύ δυνατή στις δοκιμές της Βαρκελώνης και δεν αποκλείεται να ανταγωνιστεί στα ίσια τη γερμανική ομάδα, όπως και η Red Bull, παρά τις μέτριες εμφανίσεις στα πρόσφατα τεστ.  

Στην Αυστραλία θα πάρουμε μια γεύση των πραγματικών δυνατοτήτων των μονοθεσίων, αλλά όπως είπε ο Kimi Raikkonen, τίποτα δεν κρίνεται από τον πρώτο αγώνα. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, που απαιτεί σταθερότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα.

Τα πράσινα φώτα είναι έτοιμα να ανάψουν. Οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου έχουν πάρει θέση στο grid, οι κορυφαίοι μηχανικοί βρίσκονται σε εγρήγορση στα γκαράζ και οι μηχανές έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται. Ο ήχος των υβριδικών μονάδων ηχεί ήδη στα αυτιά μας. Το κορυφαίο σπορ, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά.

Σε ποιον θα ποντάρατε;

MERCEDES AMG Petronas
Μονοθέσιο: W08 EQ Power+
Οδηγοί: Lewis Hamilton No44 – Valtteri Bottas No77

RED BULL RACING
Μονοθέσιο: RB13
Οδηγοί: Daniel Ricciardo No3 – Max Verstappen No33

FERRARI
Μονοθέσιο: SF70H
Οδηγοί: Sebastian Vettel No5 – Kimi Raikkonen No7

FORCE INDIA
Μονοθέσιο: VJM10
Οδηγοί: Sergio Perez No11 – Esteban Ocon No31

WILLIAMS
Μονοθέσιο: FW40
Οδηγοί: Felipe Massa No19 – Lance Stroll No18

McLAREN HONDA
Μονοθέσιο: MCL32
Οδηγοί: Fernando Alonso No14 – Stoffel Vandoorne No2

TORO ROSSO
Μονοθέσιο: STR12
Οδηγοί: Daniil Kvyat No26 – Carlos Sainz No55

HAAS
Μονοθέσιο: VF-17
Οδηγοί: Romain Grosjean No8 – Kevin Magnussen No20

RENAULT
Μονοθέσιο: R.S.17
Οδηγοί: Nico Hulkenberg No27 – Jolyon Palmer No30

SAUBER
Μονοθέσιο: C36
Οδηγοί: Marcus Ericsson No9 – Pascal Wehrlein No94

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης