Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως το όνομα και οι εικόνες που έχει χαράξει ο Ayrton Senna Ο Ayrton Senna θα «πεθάνει» μόνο όταν τον ξεχάσουμε…στις μνήμες των φίλων της Formula 1 παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Φαίνεται σα να ήταν… χθες αλλά ήδη έχουν περάσει 24 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του κορυφαίου για τους περισσότερους φίλους, πιλότου, που έχει περάσει ποτέ από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Βραζιλιάνος έφυγε τόσο απότομα, τόσο τραγικά που εκατομμύρια φίλοι το έζησαν από την τηλεόραση, το διάβασαν από τις εφημερίδες της εποχής. Οι Βραζιλιάνοι τον τίμησαν ως εθνικό ήρωα και το όνομά του συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μνημονεύεται γιατί κανείς δεν τον ξεχνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video από τη σύγκρουση…

Πριν από 24 χρόνια…
Όλα συνέβησαν την 1η Μαΐου 1994 στην πίστα Imola της Ιταλία. Ο Senna οδηγούσε το μονοθέσιοτης Williams, όταν σε μία αριστερή στροφή δεν έστριψε ποτέ με αποτέλεσμα να πέσει στον προστατευτικό τοίχο. Αιτία η κατάρρευση της κολόνας του τιμονιού που δεν άντεξε τις τρομακτικές πιέσεις. Την ώρα της σύγκρουσης ένα από τα ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης διαπέρασε το κράνος του Σένα προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες ήταν η αιτία θανάτου του Βραζιλιάνου…

Συμμετείχε σε 161 γκραν πρι, από τα οποία κέρδισε τα 41 ενώ κατέκτησε 65 Pole Position. Κατέκτησε 3 παγκόσμια πρωταθλήματα τις χρονιές, 1988, 1990 και 1991…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης