Λάβρος κατά της Red Bull Racing και των επικεφαλής της ομάδας εμφανίστηκε ο Daniil Kvyat στο πλαίσιο του Grand Prix της Ισπανίας, μετά τον άκομψο υποβιβασμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά τον αγώνα στη Ρωσία, όπου ο νεαρός Ρώσος χτύπησε δύο φορές από πίσω τον Vettel σε διάστημα λίγων μέτρων, καταστρέφοντας τον αγώνα του Γερμανού οδηγού της Ferrari, του Daniel Ricciardo και του ίδιου, οι Christian Horner και Helmut Marko προχώρησαν στην άμεση αντικατάστασή του με τον Max Verstappen.

Έτσι, στο GP της Βαρκελώνης, ο Kvyat θα τρέξει με την Toro Rosso και ο Verstappen με τη Red Bull. Η κίνηση της αυστριακής ομάδας να τον υποβιβάσει με τέτοιο τρόπο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της F1, με το σύνολο των οδηγών να την κατηγορούν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Ο 22χρονος είναι σαφώς πικραμένος και το έδειξε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ο νεαρός οδηγός επιτέθηκε στους Horner και Marko, λέγοντας πως τον ενημέρωσαν μέσω τηλεφώνου, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση. «Ήμουν ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού μου στη Μόσχα όταν μου τηλεφώνησε ο Helmut Marko. Μου είπε πως έχει κάποια νέα για μένα. Φυσικά και έπαθα σοκ. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Μιλούσαμε 20 λεπτά, ζήτησα να μου αιτιολογήσει την απόφαση, αλλά θα κρατήσω τις λεπτομέρειες της συνομιλίας για τον εαυτό μου. Πάντως δεν είπε κάτι που μπορεί να με πείσει. Αν τα αφεντικά λένε θα γίνει αυτό, τότε γίνεται χωρίς εξηγήσεις».

Τι θα κάνει από δω και πέρα όμως; Ο Kvyat φαίνεται πως έχει πεισμώσει και θα θελήσει να κλείσει στόματα. «Γνωρίζω την Toro Rosso. Μου έχουν φερθεί καταπληκτικά από την πρώτη στιγμή. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική. Θα πιέσω στο όριο από αυτό τον αγώνα και θα δώσω τις απαντήσεις μου».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης