Ασυγκράτητη η νέα Mercedes W08

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 16:03
Ασυγκράτητη η νέα Mercedes W08

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που επέλεξαν να παρουσιάσουν τα μονοθέσια τους σε στατική μορφή, η Mercedes AMG Petronas αποφάσισε να μπει αμέσως στην πίστα, δείχνοντας με τον τρόπο της ότι είναι πανέτοιμη για τη νέα σεζόν.  

Οι πρωταθλητές της Formula 1 παρουσίασαν με κάθε επισημότητα τη νέα W08, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να πραγματοποιούν τους πρώτους γύρους στην πίστα του Silverstone, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει επίσημα η περίοδος χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Το «ασημί βέλος» έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με βάση τις καινούργιες προδιαγραφές που θέσπισε η FIA, όντας πιο πλατύ, αεροδυναμικό και με φαρδύτερα ελαστικά. Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, το ρύγχος είναι σχεδόν όμοιο με το περσινό και η ανάρτηση διατηρεί την ίδια διάταξη.

Αλλαγές συναντάμε στα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις εισαγωγές αέρα, με το κάθετο πτερύγιο στο πάνω τμήμα του μονοθεσίου να είναι καινούργιο, όπως και η πίσω πτέρυγα. Hamilton και Bottas έχουν ένα πιο επιθετικό και γρήγορο «όπλο» στα χέρια τους, το οποίο δείχνει συνάμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στη μονάδα ισχύος του μονοθεσίου. Οι μηχανικοί στο Brackley της Αγγλίας έχουν αναβαθμίσει το power unit, με τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Force India, Andy Green, να είναι χαρακτηριστικές. Όπως ανέφερε, ο V6 turbo hybrid έχει κάνει ένα απίστευτο άλμα προς τα εμπρός, γεγονός που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το χάσμα με τις υπόλοιπες ομάδες.

Θυμίζουμε πως η Force India εφοδιάζεται με κινητήρες από τη Mercedes και οι μηχανικοί έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα πρώτα στοιχεία από την απόδοση. Στο Silverstone, οι Hamilton και Bottas έκαναν τους πρώτους γύρους με ειδικά ελαστικά για τις ανάγκες της φωτογράφισης, καθώς απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν τα επίσημα.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 16:03