Η ακατανόητη και άκρως ερασιτεχνική απόφαση της Mercedes να βάλει στα pits τον Lewis Hamilton, την ώρα που βγήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και ενώ τα ελαστικά του ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκάλεσε έκπληξη και απορία σε όλους.

Ο Βρετανός έχασε μια βέβαιη νίκη στο Grand Prix του Μονακό, λόγω του απίστευτου λάθους της γερμανικής ομάδας, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε και τα ανώτερα στελέχη της Mercedes να απολογούνται δημοσίως για το παιδαριώδες σφάλμα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός διευθυντής, Toto Wolff, είπε το προφανές, δηλαδή ότι έκαναν λάθος υπολογισμό, ζητώντας συγνώμη από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, με τον μη εκτελεστικό πρόεδρο της Mercedes, Niki Lauda, να χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους υπεύθυνους στρατηγικής της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Lewis Hamilton, ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε υπογράψει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, διάρκειας τριών χρόνων με την Mercedes AMG Petronas, που θα του αποφέρει σχεδόν 90 εκατoμμύρια ευρώ, δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος πως δεν μπορεί καν να εκφράσει τι νιώθει, προτιμώντας να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των Rosberg και Vettel στο podium, ο Βρετανός πήρε την σαμπάνια και έφυγε εκνευρισμένος, με τον Wolff να τον ακολουθεί και να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Στην συνέντευξη Τύπου, ο Hamilton αφού έδωσε συγχαρητήρια στους δύο πρώτους, προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα παρά το τραγικό λάθος.

«Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσω τι νιώθω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και δεν θυμάμαι πολλά. Μέχρι τότε είχα ένα πολύ καλό αγώνα. Αλλά πρέπει να βασίζεσαι στην ομάδα. Μου είπαν να μείνω στην πίστα, εγώ είπα ότι τα ελαστικά έχαναν θερμοκρασία και μετά με φώναξαν στα pits. Πίστευα πως και οι άλλοι έκαναν το ίδιο. Είχα τέτοιο ρυθμό που δεν χρειαζόταν να πιέσω άλλο. Μπορούσα να διπλασιάσω αν ήθελα την απόσταση από τον δεύτερο. Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Θα επιστρέψω κάποια άλλη μέρη. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο», ήταν ορισμένα από τα λόγια του Hamilton.

Με λίγα λόγια ο Lewis δέχτηκε την συγνώμη της Mercedes και του Wolff. Ή μάλλον έτσι ήθελαν να το πλασάρουν προς τα έξω. Έδωσαν με το έτσι θέλω την νίκη στον Rosberg, κράτησαν «φιμωμένο» τον Hamilton και πάμε για άλλα. Τα παιχνίδια στην F1 καλά κρατούν, η σιωπή εξαγοράζεται με μια τράπεζα χρήματα και οι φίλαθλοι αποχωρούν μαζικά όπως είπε και ο Alonso την περασμένη Πέμπτη. Να τους χαιρόμαστε…

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης