Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP1 στη Σαουδική Αραβία μπροστά από τον «ομόσταυλό» του στη Red Bull, Sergio Perez. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Fernando Alonso με Aston Martin. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Red Bull και η Aston Martin ξεκίνησαν τις δοκιμές με μαλακά λάστιχα στα μονοθέσια των Perez και Alonso. Αρκετές φορές οι δύο πιλότοι αντάλλαξαν θέσεις στο Practice 1. Το 1-2 όμως για τον Perez και τον Alonso σταμάτησε όταν ο Verstappen «φόρεσε» και αυτός μαλακά ελαστικά.Ο Ολλανδός έκανε τον καλύτερο χρόνο (1m 29.617s) και κέρδισε τα πρώτα ανεπίσημα δοκιμαστικά.

Ο Perez βρέθηκε στη δεύτερη θέση με διαφορά 0,438 δευτερόλεπτων πίσω από τον Ολλανδό.Ο Alonso ήταν τρίτος και ο Lance Stroll τέταρτος. Την πέμπτη θέση κέρδισε ο George Russell .

Στο FP2 ο Max Verstappen συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό,  μένοντας στην κορυφή και θέτοντας τον ταχύτερο χρόνο στα 1.29.603 δευτερόλεπτα. Δεύτερος βρέθηκε ο Fernando Alonso με διαφορά 0,208 δευτερολέπτων και τρίτος ο Sergio Perez με διαφορά 0,299 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί στις δεύτερες ανεπίσημες δομικές (P2)  έτρεξαν υπο το φως των ποροβολέων όπως ακριβώς θα γίνουν αύριο οι χρονομετρημένες δοκιμές αλλά και την Κυριακή ο αγώνας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης