H Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι η γαλλική ομάδα αποκλείεται από την κατάταξη του Grand Prix Ιαπωνίας.

Η Racing Point είχε καταγγείλει τη Renault F1 για χρήση παράνομου συστήματος πέδησης στα μονοθέσια των Ricciardo και Hulkenberg, κατά τη διάρκεια του αγώνα στην πίστα της Suzuka. Η FIA, όπως ήταν υποχρεωμένη, εξέτασε την καταγγελία περί παραβίασης των τεχνικών κανονισμών και του αθλητικού κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από έρευνα που έγινε στις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου των μονοθέσιων και στα τιμόνια, οι εκπρόσωποι της FIA έκριναν πως το σύστημα πέδησης δεν παραβίαζε τους τεχνικούς κανονισμούς.

Ωστόσο, λειτουργούσε ως βοηθητικό, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται.

Έτσι, η ομοσπονδία αποφάσισε τον αποκλεισμό των μονοθεσίων από την τελική κατάταξη του GP Ιαπωνίας. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούνται οι βαθμοί που έλαβαν οι οδηγοί και η ομάδα στον προηγούμενο αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, ο Leclerc της Ferrari ανεβαίνει έκτος στο συγκεκριμένο GP, ο Gasly έβδομος, με τους Perez, Stroll και Kvyat να συμπληρώνουν τη δεκάδα. Στους κατασκευαστές, η Renault παραμένει στην πέμπτη θέση με 68 βαθμούς, με την Toro Rosso να έχει 62 και τη Racing Point 58.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης