Στο Κυριακάτικο (21/6) Grand Prix της Αυστρίας, οι Kimi Raikkonen και Fernando Alonso είχαν μια πολύ σοβαρή σύγκρουση στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους δύο.

Το ατύχημα συνέβη στην έξοδο της στροφής 2, με τον Φιλανδό να χάνει τον έλεγχο της Ferrari SF15-T, παρασέρνοντας μαζί του τη McLaren MP4-30 του Fernando Alonso. Τα δύο μονοθέσια κινήθηκαν αριστερά προς τις μπαριέρες, με αυτό του Ισπανού να «σκαρφαλώνει» πάνω στον Kimi και να περνά ξυστά από το κεφάλι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alonso χαρακτήρισε το ατύχημα τρομακτικό και περίεργο, λέγοντας πως ο Raikkonen ήταν πολύ τυχερός που δεν χτύπησε. « Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Το συμβάν είναι παράξενο, καθώς έχασε το μονοθέσιο με πέμπτη ταχύτητα και κινήθηκε προς τα αριστερά που ήμουν εγώ. Ήταν τρομακτικό. Δεν μπορούσα να δω τίποτα άλλο εκτός από τον ουρανό, αφού ήμουν από πάνω του. Ευτυχώς που δεν τον χτύπησα στο κεφάλι. Ήταν πολύ τυχερός και αυτό που έχει σημασία είναι πως και οι δύο μας είμαστε μια χαρά».

Ξαφνιασμένος ήταν και ο Raikkonen, μη μπορώντας να δώσει μια εξήγηση για το πώς συνέβη αυτό. «Σπίναρε ο πίσω άξονας και μετά το μονοθέσιο κινήθηκε απότομα προς τα αριστερά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνέβη αυτό. Είναι ασυνήθιστο».

Και οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν για προληπτικές εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας, καθώς οι πιέσεις που δέχθηκαν έφτασαν τα 34 G. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης