Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Ο Valterri Bottas συνηθίζει τις Παρασκευές, στα ελεύθερα δοκιμαστικά να κάνει τους καλύτερους χρόνους. Έτσι και σήμερα στο Grand Prix της Ρωσίας, ακολούθησε τον κανόνα, κινήθηκε πιο γρήγορα και «έγραψε» τον απόλυτο χρόνο. Στη 2η θέση βρέθηκε ο «ομόσταυλος» του Lewis Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Pierre Gasly με AlphaTauri ο οποίος βρέθηκε στην 3η θέση ενώ στα τελευταία λεπτά των δοκιμαστικών πέρασε πάνω από τα sausage kerbs της στροφής 2 και έσπασε την αεροτομή του.
Μια άτυχη στιγμή είχε ο Leclerc. Κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο της Ferrari, αλλά τελικά κατάφερε να κρατηθεί στις γραμμές του και να μη βγει από την πίστα.

Πίσω από τους Bottas, Hamilton και Gasly βρέθηκαν οι Norris, Ocon, Verstappen,Sainz,Alonso,Vettel και Leclerc.

Το Σότσι είναι μια πίστα με λεία επιφάνεια.Η άσφαλτος είναι ταλαιπωρημένη.Στρώθηκε πριν από μια δεκαετία. Γι αυτό η Pirelli επέλεξε την πιο μαλακή γόμα στην γκάμα P Zero.Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι η ιδανική επιλογή για τη Ρώσικη πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στροφές γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο στο Σότσι έχουν γενικώς χαμηλή ή μέση ταχύτητα, αρκετές είναι 90 μοιρών. Γενικά σ’ αυτή την πίστα παίζει ρόλο η πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα οπότε φθείρονται περισσότερο τα πίσω ελαστικά. Η πιο απαιτητική στροφή (και η μόνη που φθείρει περισσότερο τα εμπρός ελαστικά) είναι η στροφή 3. Είναι μια παρατεταμένη αριστερή με αρκετές κορυφές και ομοιότητα με τη στροφή 8 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. 

Αύριο το απόγευμα θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο αναμένεται οι κατατακτήριες δοκιμές να γίνουν με βροχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης