Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το σοβαρό ατύχημα του Fernando Alonso στην πίστα της Βαρκελώνης, στις 22 Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μηχανικό πρόβλημα στο μονοθέσιο της McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική ομάδα αρχικά είχε υποστηρίξει πως το ατύχημα δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη της MP4-30, αλλά σε απρόβλεπτους θυελλώδεις ανέμους. Ο ισχυρισμός αυτός είχε προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων και όπως φαίνεται η McLaren απέκρυψε πολλά στοιχεία.

Το πρώτο είναι ότι, ο Alonso πραγματικά έχασε τις αισθήσεις του και το δεύτερο πως το τιμόνι βάρυνε, λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει ανεξήγητα στον τοίχο. Ο Ισπανός μετά τη διάσειση που υπέστη, έχει αρχίσει να θυμάται ορισμένα πράγματα, ρίχνοντας φως στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε ο 33χρονος οδηγός, η ομάδα είχε τοποθετήσει ένα πρόσθετο αισθητήρα για την αύξηση της πρόσληψης των δεδομένων. Αυτός ο αισθητήρας, μάλλον μπλόκαρε το τιμόνι και υποχρέωσε τον Alonso να στρίψει απότομα, προκειμένου να το ξεμπλοκάρει.

Από την πλευρά της η McLaren, τόνισε μέσω του εκπροσώπου της, Eric Boullier, «το ατύχημα ήταν η αφορμή για να αρχίσουν να κυκλοφορούν φήμες. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν κάποιοι, αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε τους λόγους που προκάλεσαν το ατύχημα. Σας υπόσχομαι ότι δεν κρύβουμε απολύτως τίποτα».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης