Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ίσως, είναι η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του Sebastian Vettel στη Ferrari. Ο Γερμανός δείχνει να «σπάει» από την πίεση και το Grand Prix της Κίνας (12-14 Απριλίου), παρότι είναι μόλις το τρίτο της σεζόν, χαρακτηρίζεται ως πρόωρος τελικός γι΄αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μπαχρέιν έκανε ένα ακόμη οδηγικό λάθος, δίνοντας τη δυνατότητα στον Lewis Hamilton να κερδίσει. Ο Seb είχε στα χέρια του ένα ισχυρότερο μονοθέσιο, αλλά τελικά κατάφερε να βρεθεί εκτός βάθρου, προκαλώντας απογοήτευση τόσο μέσα στην ομάδα, όσο και στους φαν της Ferrari. Αν δεν έχανε τον έλεγχο της SF90, τότε αυτός θα ήταν κατά πάσα πιθανότατα ο νικητής, όπως παραδέχθηκε και ο Toto Wolff.

Από την άλλη, όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Charles Lelcerc. Ο Vettel δεν έχει μάθει να ζει στη σκιά κάποιου άλλου και το θέμα είναι πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση. Η σπίθα φαίνεται να λείπει από μάτια του, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την καρδιά ενός τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της Mercedes, είπε, ότι, αγώνες σαν αυτόν στο Μπαχρέιν δίνουν τα πρωταθλήματα και δεν έχει άδικο. Από το πουθενά, η γερμανική ομάδα έκανε το 1-2 και πήρε σημαντικό προβάδισμα τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όσο και κατασκευαστών.

«Ο Lewis πολέμησε με ένα μονοθέσιο που δεν ήταν στο επίπεδο του αντιπάλου του. Εάν δεν είχε κερδίσει τη μάχη με τον Vettel στον 38ο γύρο, τότε ο Sebastian θα ήταν ο νικητής μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Leclerc. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά όμως σε μία μάχη και δίνουν τα πρωταθλήματα», τόνισε ο Wolff.

Ο Μονεγάσκος δείχνει ότι έχει τη στόφα μεγάλου οδηγού και η Ferrari τον στηρίζει απόλυτα. Είναι διψασμένος, κρατά χαμηλό προφίλ, δουλεύει ακατάπαυστα και αναζητά τη νίκη. Έχει βάλει ήδη πολύ δύσκολα στον Vettel και το ερώτημα που τίθεται είναι: «Θα αντέξει την πίεση ο Γερμανός; Θα έχει το καθαρό μυαλό ώστε να αντιστρέψει το κλίμα και να τα βάλει όχι με έναν αλλά με δύο πλέον αντιπάλους;». 

Αναμένουμε με ανυπομονησία το GP της Κίνας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης