Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τελειωμό δεν έχει το σίριαλ του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ολλανδός πήρε τον αγώνα και τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι, φαίνεται πως έχει διχάσει σε τεράστιο βαθμό τον κόσμο, ο οποίος αναλαμβάνει δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού η Mercedes προχώρησε σε δύο ενστάσεις τις οποίες η FIA απέρριψε, το site Change.org ξεκίνησε δημοψήφισμα ώστε ο Verstappen να παραδώσει τον τίτλο στον Βρετανό. Μέχρι τώρα πάνω από 28.000 άτομα έχουν υπογράψει με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει με απίστευτο ρυθμό, δείχνοντας από την μία την αγανάκτηση του κόσμου για τους κανονισμούς της F1, από την άλλη πως ο Βρετανός αδικήθηκε.

Το κείμενο που προτρέπει σε υπογραφή αναφέρει «Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, όταν οι αγωνοδίκες της FIA αρνήθηκαν στον Λιούις Χάμιλτον τη νίκη του στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι. Με λιγότερο από 1 γύρο να απομένει, αγωνιζόμενοι προσπέρασαν το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του αθλήματος F1. Αυτό έδωσε στον αντίπαλο Max Verstappen την ευκαιρία να προσπεράσει τον Lewis Hamilton και να κερδίσει το Grand Prix. Εάν είστε υπέρμαχος της δικαιοσύνης, της ειλικρίνειας και της δικαιοσύνης, υπογράψτε αυτήν την αναφορά. Αν αφήσουμε αυτήν την απόφαση ως έχει, θα στείλουμε ένα πολύ λάθος μήνυμα στους νέους και τους μελλοντικούς δρομείς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Να υπενθυμίσουμε πως στο τελευταίο Grand Prix και ενώ ο Hamilton ήταν πρώτος με διαφορά 11 δευτ. από τον δεύτερο Verstappen, το ατύχημα του Latifi ανάγκασε το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει στην πίστα πέντε γύρους πριν από το τέλος. Μόλις έναν γύρο όμως πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αποχώρησε και έδωσε το ελεύθερο στον Verstappen με τα φρέσκα ελαστικά να περάσει τον Βρετανό και να του «κλέψει» τον τίτλο. Κάτι που δεν άρεσε στους περισσότερους, καθώς υπήρξε ασάφεια σχετικά με τις προσπεράσεις σε εκείνο το σημείο. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης