Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που βρέθηκαν την Κυριακή 9 Απριλίου στη Ριτσώνα, για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομώνυμη ανάβαση, που ήταν και η πρώτη για την εφετινή σεζόν.
Πρωτόγνωρες στιγμές έζησαν οι χιλιάδες φίλαθλοι που παρακολούθησαν την ανάβαση Ριτσώνα
Ο πρωταθλητής αναβάσεων 2016 στην κατηγορία Formula Saloon Μάριος Ηλιόπουλος, γνωστός και ως «Mario», έκανε την εμφάνισή του με ένα αγωνιστικό που δεν έχει ξαναέρθει ποτέ στην Ελλάδα! Ο λόγος για ένα γνήσιο Audi R8 Le Mans, το οποίο απέκτησε πριν από μερικούς μήνες προκειμένου να συμμετάσχει με αυτό σε ορισμένους αγώνες.

Να σημειώσουμε πως αρχικά ο «Mario» είχε δηλώσει συμμετοχή με Ford Fiesta WRC, αλλά λόγω έλλειψης σασμάν εμφάνισε τελικά το… τέρας των 600 ίππων!

Απολαύστε το πιο κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτριβαν τα μάτια τους…

Όπως ήταν αναμενόμενο, το επιβλητικό Audi R8 κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να κάνει τους Θα το δούμε και πάλι στα τέλη Απριλίου σε αγώνα εντός Αττικής…θεατές να παραμιλούν, αλλά και να μην πιστεύουν στα μάτια τους! Αν και ο πρωταθλητής «Mario» δεν είχε καταφέρει να δοκιμάσει το αυτοκίνητο και να το στήσει στα… μέτρα του, πραγματοποίησε εντυπωσιακά περάσματα και μάλιστα σε μία ανάβαση που δεν ταιριάζει αγωνιστικά στο συγκεκριμένο.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί ο Μάριος Ηλιόπουλος να μην έφερε το αποτέλεσμα που θα ήθελε, οι θεατές πάντως έπαθαν την… πλάκα τους και έδωσαν ραντεβού στον επόμενο αγώνα στον οποίο θα εμφανιστεί, στην ανάβαση Διονύσου, στις 30 Απριλίου.

Πραγματικό κόσμημα για τους ελληνικούς αγώνες το Audi R8 Le Mans του Μάριου Ηλιόπουλου


Για τον αγώνα ο Μάριος Ηλιόπουλος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά για τους λόγους που τελικά το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν έλαβα μέρος με το FORD FIESTΑ WRC, αλλά με το AUDI R8 Le Mans στην κατηγορία Formula Saloon, Το συγκεκριμένο Audi αποδίδει σχεδόν 600 άλογα και αγγίζει σε τελική τα 300 χλμ./ώρααλλά και πώς ένιωσα και αισθάνθηκα οδηγώντας το εν λόγω αυτοκίνητο.

Το AUDI R8 είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο με πολύ λίγα όμοιά του, ένα αυτοκίνητο καθαρόαιμο και πρωταθλητής στους αγώνες πίστας παγκοσμίως με τελική ταχύτητα περίπου 300χλμ. την ώρα, ένα αυτοκίνητο θα έλεγα παρόμοιο με τα άλογα ιπποδρόμου που έχουν μάθει να τρέχουν σε χλοοτάπητα ομαλού εδάφους.

Ένα αυτοκίνητο τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας από όλα τα τετρακίνητα FORD WRC, με ιπποδύναμη κάτι λιγότερο από 600 άλογα, πολύ φαρδύ σε πλάτος, πισωκίνητο και με μακριές σχέσεις, ιδανικό για ανοιχτά πατημένα κομμάτια, υπό την προϋπόθεση ότι κρατάς το πόδι στο γκάζι. Στα στενά αργά κομμάτια δεν είναι ευέλικτο και σβέλτο, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.


Ο Μάριος Ηλιόπουλος (αριστερά) με τον Θεσσαλονικιό μηχανικό του Μελέτη Καρακετίδη

Το FORD FIESTA WRC είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο λόγω της ιδιομορφίας των Ελληνικών Αγώνων είναι πιο κατάλληλο για αγώνες αναβάσεων και το αυτοκίνητο το οποίο παντρεύει πιο πολλές καταστάσεις.

Η εμφάνιση του Audi R8 ήταν… έκτακτηΔυστυχώς, όμως, λόγω έλλειψης σασμάν, το FIESTA δεν μπόρεσε να είναι έτοιμο για την Ανάβαση Ριτσώνας.

Το AUDI R8 είναι ένα δύστροπο και άγριο θα έλεγα αυτοκίνητο, το οποίο όμως είναι εκπληκτικό και θα έλεγα ίσως συγκλονιστικό, άσχετα με το γεγονός ότι δεν είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για αναβάσεις όπως η Ριτσώνα.

Με μηδενική επαφή με το αυτοκίνητο, εκτός 2-3 γύρων που έκανα την Παρασκευή το απόγευμα στις Σέρρες τελευταία στιγμή, σε ένα μικρό διάλειμμα, εν μέσω αγώνων μοτοσικλέτας, προσπάθησα στη Ριτσώνα το Σαββατοκύριακο χωρίς υπερβολές να κάνω μια καλή εμφάνιση και το αποτέλεσμα αυτής, σας το αφιερώνω στο βίντεο που ακολουθεί.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τον μεγάλο σας ενθουσιασμό και τη μεγάλη αγάπη που μου δείξατε στη Ριτσώνα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μάριο

Το Audi R8 στα πιτς...
Μιλάμε για... όγκο!

Σε αυτήν τη φωτογραφία παρατηρήστε τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος περιμένει πώς και πώς τον επόμενο αγώνα για να το... ξαναθαυμάσει από κοντά!
Κι όμως η φωτογραφία είναι στην Ελλάδα (στο βάθος η Χαλκίδα) και το αυτοκίνητο ανήκει σε Έλληνα αγωνιζόμενο!
Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση!
Λογικό είναι να το βλέπεις, να το ακούς και να... τρελαίνεσαι!

Χιλιάδες κόσμου το είδαν και το απόλαυσαν από κοντά, αλλά ακόμα περισσότεροι δεν είχαν την ευκαιρία γιατί δεν το ήξεραν. Υπομονή μέχρι την ανάβαση Διονύσου στις 30 Απριλίου...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης