Σκοτώθηκε οδηγός σε αγώνες dragster στο Αγρίνιο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 19:28
Σκοτώθηκε οδηγός σε αγώνες dragster στο Αγρίνιο

Σοκ στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο οδηγός Γεράσιμος Φιλιππάτος, έχασε τη ζωή του σε αγώνα dragster στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του πανίσχυρου οχήματος, αυτό ανετράπη, τούμπαρε αρκετές φορές και διαλύθηκε.

Eκτινάχθηκε από το cockpitΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη στιγμή που έχασε τον έλεγχο, η βελόνα στο κοντέρ του βελτιωμένου Nissan GT-R έγραφε πάνω από 270 χλμ./ώρα. Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος αν και είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν δεμένος στο μπάκετ κάθισμα με ζώνη τεσσάρων σημείων πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Το ειδικά τροποποιημένο GT-R που οδηγούσε ήταν ένα από τα πιο γρήγορα που υπήρχαν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με το συγκεκριμένο όχημα είχε σπάσει αμέτρητα ρεκόρ στο εξωτερικό και κατείχε το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 0-400.

O άτυχος οδηγός ήταν 33 χρονών και είχε τρία παιδιά. Στον χώρο του ελληνικού dragster θεωρούνται το Νο1 όνομα, ο καλύτερος και πιο ταλαντούχος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος DRAGSTER 2021 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των δοκιμών του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο.

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τα αίτια του δυστυχήματος.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 19:48