Με δύο ειδικές διαδρομές που θα γίνουν από τρείς φορές ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλι Κρήτης
Από τα 29 πληρώματα που πήραν χθες εκκίνηση από τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), τα 22 κατάφεραν να φθάσουν στον τερματισμό του πρώτου σκέλους.

Η πρώτη ειδική διαδρομή σήμερα είναι τα «Κεράσια» μήκους 8.20 χλμ και η δεύτερη η «Αγία Βαρβάρα» μήκους 10.90 χλμ. Ο τερματισμός θα γίνει στις 16.09 στο χώρο του Service Park στον εξωτερικό χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες (Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου έγινε η ειδική διαδρομή της Αυγενικής,η οποία επαναλήφθηκε  τρεις φορές. Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλι Κρήτης είναι ο τρίτος  γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης (ΑΟΚ).

Συνδιοργανωτές είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και η ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Δίπλα στους αγωνιζόμενους και στους οργανωτές είναι η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος το πλήρωμα του Ford Fiesta R5 ( Γιώργος Αναπολιοτάκης με συνοδηγό τον Θανάση Τσιούκα ) κινήθηκε χωρίς λάθη. Η συνεργασία του οδηγού με τον συνοδηγό ήταν άψογη. Κέρδισαν τις τρεις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και «έχτισαν» μια διαφορά 9 δευτερολέπτων από τους αντιπάλους τους, Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη, οι οποίοι σήμερα θα ανεβάσουν το ρυθμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 3η θέση βρίσκονται οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής με Mitsubishi Lancer όγδοης γενιάς.
Οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με το Peugeot 306 S16,βρίσκονται στην 4η θέση γενικής και στην πρώτη στην F2. Στην κατηγορία των δικίνητων  ταχύτατοι  ήταν οι Μιχάλης Ζερβάκης-Ιωάννης Λιοδάκης με το Citroen Saxo VTS.

Οι πρωτοπόροι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ν, Δημήτρης Καζάνας-Θοδωρής Μακράκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) έκαναν μάλλον προπόνηση αφού δεν είχαν κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Η κατηγορία τους δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών και δεν θα προσμετρήσει στον αγώνα . 

Ο Χρήστος Αυγερόπουλος με συνοδηγό τον Στράτο Γιαβάση (Peugeot 106 S16) είχαν ένα κλαταρισμένο λάστιχο στα μέσα της 3ης ειδικής. Προτίμησαν να μην το αλλάξουν, συνέχισαν με κλαταρισμένο λάστιχο  αλλά έχασαν αρκετό χρόνο.

Θα δούμε σήμερα τι θα γίνει στις έξι ειδικές διαδρομές του αγώνα και ποιος τελικά θα ανέβει πρώτος στο βάθρο του τερματισμού.

Η διοργανώτρια λέσχη ζητάει από τους θεατές να εφαρμόζουν εκτός από τους κανόνες ασφαλείας στις ειδικές διαδρομές και μέτρα ασφαλείας για τον Covid 19. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα συστήνεται να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όλοι οι θεατές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης  και  να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης