Στον κορυφαίο θεσμό των Ράλι, στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επιστρέφει ο εθνικός μας αγώνας, με την Ελλάδα να βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο.

Το Ράλι Ακρόπολις μπήκε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC ως αναπληρωματικός αγώνας το 2021, με στόχο το 2022 να είναι στο βασικό καλεντάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του WRC Promoter, Jona Siebel. Η έδρα του Ακρόπολις θα είναι στο ΟΑΚΑ.

Το μνημόνιο αυτό καθορίζει τους όρους συνεργασίας του Promoter με την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με την παρουσία του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος WRC ως αναπληρωματικού αγώνα για την επόμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν ώστε να εξασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο κανονικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια (κατόπιν της απαραίτητης αξιολόγησης της οργανωτικής δομής και του σχεδιασμού του αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την επαναφορά της χώρας μας, σε επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία εντάσσει το Ράλι Ακρόπολις εκεί που πραγματικά ανήκει. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιτελείς του WRC Promoter για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πλάνο μας, όπως και τα μέλη της Επιτροπής που δούλεψαν μεθοδικά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από σήμερα κιόλας ξεκινάει η προσπάθεια ώστε να οργανώσουμε τον κορυφαίο αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας» δήλωσε ο κύριος Αυγενάκης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του WRC, Jona Siebel, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ακρόπολις είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι – ιδρυτικός αγώνας του θεσμού από το 1973. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε την επιστροφή του αγώνα στο WRC το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που συστάθηκε στη χώρα μας έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία της για την προετοιμασία της διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολις, διαμορφώνοντας τους χώρους που θα το φιλοξενήσουν με έδρα το ΟΑΚΑ.

 

*Στοιχεία από Δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης