Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Το ΕKO Racing Dirt Games γίνεται την Κυριακή στις 5 Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα.Είναι ο 5ος και τελευταίος γύρος του  EKO Racing Dirt Games 2021 που μετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar.
Στη Χαλκίδα θα γίνει μεγάλη γιορτή και αυτό άλλωστε φαίνεται από τις 55 συμμετοχές .  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι η πίστα (βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού στη Χαλκίδα) είναι μόλις μια ώρα από την Αθήνα σημαίνει ότι οι φίλοι των αγώνων θα κατακλύσουν την περιοχή για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αγωνιζομένων.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.). 

Η κατηγορία των Crosscar 600cc, είναι αυτή με τις περισσότερες συμμετοχές.Θα τρέξουν 22 αγωνιζόμενοι. Η μεγάλη κόντρα θα γίνει ανάμεσα στον 18χρονο Κωνσταντίνο Τακιδέλλη  (Yacar Calvino Sport) και τον Γιάννη Ρέγγο (Kosvar 600). Ο 18χρονος οδηγός θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στην κατηγορία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νώντας Καρανικόλας με La-Base Motor RX-01 θα κυνηγήσει τη νίκη, σε έναν αγώνα που είχε κερδίσει πέρυσι. Ο Σπύρος Ράπτης (Kamikaz K3) και ο Γιάννης Χεκιμιάν (Lahoz Speedcar Xtreme) θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη  Χαλκίδα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή τωνοδηγών απο την Κύπρο, Νίκου Θωμά (Semog Bravo Sport) και Γιώργου Γεωργίου (Semog Bravo Sport), όπως και του 24χρονου Ισραηλινού Adar Melamed (Semog Bravo Sport). 

Το παρόν τους θα δώσουν οι Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης,αμφότεροι με Semog Trophy 600. Με Semog Bravo θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης και Χρήστος Παπαδογεώργος, ο Στέφανος Ρέλλας , όπως και ο «DPAL», ενώ ένα Semog Trophy 600 θα έχει στα χέρια του ο Μίλτος Πλατώνης. 

Στη χωμάτινη πίστα της Χαλκίδας των 2.3 χλμ, θα τρέξουν ακόμη  οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης (Inos Lahoz Speedcar Xtrem), Γιώργος Μπράτσος (Inos Lahoz Speedcar), Νικόλας Χαλιβελάκης (Inos Lahoz Speedcar) και Κατερίνα Μπράτσου (Inos Lahoz Speedcar). 

Με Speedcar Xtrem θα συμμετέχει ο Θοδωρής Μυλωνάκος, ενώ ο Κορίνθιος Γιώργος Μπάσδελης θα οδηγήσει ένα Lahoz Speedcar. Στην κατηγορία Junior αγωνίζεται ο Αχιλλέας Χριστοδούλου με ένα La Base Motor RX-01.

Η Μαριαλένα ΠαυλήΣτην κατηγορία Crosscar έως 750cc, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Χαράλαμπου Γαζετά (Speedcar Xtrem), ενώ για άλλη μια φορά θα αγωνιστεί στη Χαλκίδα ο Μάριος Κωνσταντάκος με Semog Bravo. Τα πρώτα του βήματα στους χωμάτινους αγώνες κάνει ο νεαρός Χαράλαμπος Κόλλιας (Lahoz Speedcar). 

Η κατηγορία Crosscar Open συγκέντρωσε δύο αγωνιζόμενους, τον Λάμπρο Αθανασούλα (Rage McRae) και τον Ανδρέα Καροτσιέρη (Custom Rage Comet R). 

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία άνω των 2000cc, ο Γιώργος Βασιλάκης θα οδηγήσει το Ford Fiesta R5, με το οποίο ο Kajetan Kajetanowicz κέρδισε το Ράλι  Ακρόπολις του 2015, ενώ με Mitsubishi Lancer Evo IX θα αγωνιστούν οι Βασίλης Μπατής και Κωνσταντίνος Σαμαράς. 

Μεγάλο θέαμα στην πίστα των 2,3 χιλιομέτρων θα προσφέρουν τα έξι πισωκίνητα Ford Escort MKII της κατηγορίας 1600-2000cc! Οι Ντίνος Αντωνίου, Βασίλης Υφαντής, Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, Γιώργος Δήμος, Σπύρος Δεδεγκίκας και Μανώλης Σκαλίδης θα ξεσηκώσουν τα πλήθη με τα περάσματά τους! 

Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο Σταμάτης Παντιέρας (Honda Civic Type R EP3). Ο Θοδωρής Μούγιος θα οδηγήσει στη Χαλκίδα ένα BMW 320 E30, ενώ ένα Peugeot 206 RC θα οδηγήσει ο 23χρονος ο Δημήτρης Κούγιας.

Στην κατηγορία 1400-1600cc, ο Γιώργος Ζυμαρίδης επιστρέφει στο τιμόνι ενός δικίνητου, καθώς θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta Rally4, ενώ με ίδια Ford Fiesta R2 θα αγωνιστούν οι Θεόδωρος Τσάκαλος, Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Σπύρος Βασιλείου. 

Υποψηφιότητα για νίκη στην κατηγορία θέτει ο Ιωάννης Ακρατος που θα οδηγήσει ένα Peugeot 208 R2, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή που θα έχει στα χέρια της ένα Hyundai Accent, στην πρώτη της χρονιά εμπλοκής με τη χωμάτινη επιφάνεια. Ένα Citroen Saxo VTS θα οδηγήσουν οι Θεόδωρος Καλαμάρας και Σπύρος Παπαθανασίου.

Στην κατηγορία συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Μπάσδελης (Nissan Micra K12), Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Yaris), Άγγελος Κουτσούκος (Toyota Starlet EP91) και Αριστείδης Μαυραγάνης (Toyota Corolla AE92).
Τέλος, στην κατηγορία έως 1400 cc, συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (Toyota Yaris) και Διονύσης Γαζετάς (Toyota Starlet EP91), ενώ με ένα ιστορικό Toyota Starlet KP60 θα αγωνιστούν οι Μιχάλης και Γιάννης Νομικός.

O αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου είναι να καλύψει την χρονομετρημένη διαδρομή (τέσσερις γύρους) στον μικρότερο χρόνο πραγματοποιώντας τέσσερις (4) χρονομετρημένους γύρους όπου θα μετρηθεί το άθροισμα των τριών καλύτερων γύρων.

Ο νικητής προκύπτει από την πραγματοποίηση του καλύτερου  συνολικού χρόνου από τους 3 γύρους. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τερματίσει σε ένα σκέλος, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα υπόλοιπα. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους οδηγούς, καθώς έχει αρκετές εναλλαγές, θυμίζοντας ειδική διαδρομή ενός αγώνα ράλι. 

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00. Στις 10.30 θα  ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων γύρων.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Αρωγός της προσπάθειας θα είναι και φέτος το MyKteo Όμιλος Θαλάσση. Στο πλευρό της διοργάνωσης θα είναι και η Seajets.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης