Αποστολή στην Πορταριά: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στο μαγευτικό Πήλιο και στην διαδρομή από το Βόλο προς την Πορταριά διεξήχθη ο 5ος γύρος του Οι καλές συμμετοχές και οι καιρικές συνθήκες συγκέντρωσαν πολύ κόσμο στο βουνό των Κενταύρωνπανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων.

Στον αγώνα συμμετείχαν 101 οδηγοί οι οποίοι πραγματοποίησαν δύο περάσματα των 3,1 χλμ. προκειμένου να αναδειχτούν οι νικητές (σε κατηγορίες και κλάσεις).

Από πλευράς κόσμου, γι’ ακόμα μια χρονιά επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, καθώς γέμισαν τα περισσότερα σημεία της ειδικής διαδρομής ενώ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πολύ δυνατές μάχες αλλά και όμορφα περάσματα από κορυφαία αγωνιστικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zougla είναι παντού... (φωτογραφία από το Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου)


Φουλ θέαμα στην Formula Saloon

Το κορυφαίο θέαμα ήταν στην κατηγορία Formula Saloon όπου εκεί συμμετέχουν και τα πιο γρήγορα Οι οδηγοί που θέλουν να κοντράρονται στα ίσια και έχουν πολύ δυνατά αυτοκίνητα τρέχουν στην Formula Saloonαυτοκίνητα ενώ ο ανταγωνισμός χτύπησε… κόκκινο.

Τη νίκη στην κατηγορία πήρε ο Κώστας Πατσουρέας ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κώστας Λαζαρίδης και Μάριος Ηλιόπουλος.

Ο νικητής κινήθηκε πολύ γρήγορα, όμως δεν κατάφερε να γράψει για δεύτερη φορά (μετά το 2015) το όνομά του στη λίστα με τα κορυφαία περάσματα.

Ο Κώστας Πατσουρέας πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει εξαιρετικούς αντιπάλους στην πιο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων

Με το καλημέρα… πρώτο χρόνο

Και αυτό διότι στο δεύτερο ανέβασμα, ο «Mario» παρά τα προβλήματα που είχε με τα φρένα και το Για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πορταριά ο Μάριος Ηλιόπουλος πέτυχε το ταχύτερο ανέβασμα…τραυματισμένο από τις δοκιμές του Σαββάτου Ford Focus WRC (το οποίο οδήγησε για μόλις 9 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο σύνολο το διημέρου) έγραψε το ταχύτερο ανέβασμα στο δεύτερο σκέλος. Πολύ θεαματικός αποδείχτηκε και ο Λαζαρίδης με το Mitsubishi EVO.

Σε γενικές γραμμές αυτή ήταν και η κατηγορία με τα αυτοκίνητα που προσέφεραν άπλετο θέαμα, καθώς αρκετοί οδηγοί δεν κυνήγησαν το χρόνο αλλά το θέαμα με το… πλάι, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Μπορεί στο πρώτο ανέβασμα ο Μάριος Ηλιόπουλος (δεξιά) να αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του καινούργιου του Ford Focus, παρ' όλα αυτά με την στήριξη του Μελέτη Καρακετίδη και όλης της αγωνιστικής του ομάδας όχι μόνο βελτίωσε το χρόνο αλλά πέτυχε και το καλύτερο ανέβασμα ημέρας...

All time classic στο... θέαμα ο Δημητρίου είναι σίγουρο πως δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο!

Το βάθρο της «Ε»

Στην κατηγορία Ε ο Σπύρος Βοργιάς οδήγησε πολύ γρήγορα και έφερε γι’ ακόμα μία φορά το Peugeot 106 στην κορυφή.

Πίσω του ακολούθησε ο Τρύφων Χασάπης με Citroen AX ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Λαππας με Peugeot 106.

Άπιαστος στην κατηγορία Ε ο Σπύρος Βοργιάς...


Τι έγινε σε «Ν» και «Α»

Στην κατηγορία Ν ο Παναγιώτης Κύρκος που ήταν και ο μοναδικός οδηγός με αυτοκίνητο της κλάσης Ν4 κέρδισε την πρώτη θέση. Ακολούθησαν οι Κώστας Καραθανάσης και Γιάννης Φωτεινέλης, αμφότεροι με Honda Type R, δύο αυτοκίνητα της κλάσης Ν3.

Στην Ομάδα Α, ο Λεωνίδας Κύρκος βρέθηκε στην πρώτη θέση (5ος στο σύνολο των κατηγοριών) και ακολούθησαν οι Παναγιώτης Λιώρης, Ανδρέας Ντόφης με Ford Escort WRC και Mitsubishi EVO αντίστοιχα.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (αριστερά) με την εντυπωσιακή Ferrari κέρδισε σε ακόμα έναν αγώνα το χειροκρότημα προσφέροντας θέαμα τερματίζοντας παράλληλα και στην 5η θέση της Formula Saloon. Στην φωτογραφία με τον Γιώργο Καραμέρη, έναν από τους λίγους Έλληνες ειδικούς, που ασχολούνται με αναλύσεις τηλεμετρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό...


Διπλή νίκη για τον Μίλτο Κύρκο

Ο οδηγός του zougla.gr στο Ενιαίο, Μίλτος Κύρκος,  πέτυχε διπλή νίκη…Για το θεσμό του Ενιαίου που διεξάγεται με Skoda Fabia ο Μίλτος Κύρκος ξεπέρασε τα προβλήματα του Σαββάτου και κατάφερε να κερδίσει τους δύο αγώνες (το κάθε ανέβασμα μετρούσε χωριστά).

Χαραλαμπόπουλος και Καλέσης συμπλήρωσαν το βάθρο στον πρώτο αγώνα ενώ στον δεύτερο, ο Χαραλαμπόπουλος τερμάτισε και πάλι δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κυρλαγκίτσης.

Ο Μίλτος Κύρκος (αριστερά) που τρέχει με την στήριξη του zougla.gr κέρδισε και τους δύο αγώνες του Ενιαίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται με Skoda Fabia. Στην φωτογραφία με τον Κώστας Πατσουρέα.

Επόμενος αγώνας στον Ομαλό…

Τέλος στην κατηγορία των ιστορικών το βάθρο συμπλήρωσαν οι, Γεωργούλας, Καλαιτζιάν και Γαβριηλίδης.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου με την ανάβαση Ομαλού.

Για να δείτε τα αποτελέσματα από το πρώτο ανέβασμα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα από το δεύτερο ανέβασμα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα από την ανάβαση Πορταριάς πατήστε ΕΔΩ

Οι οδηγοί προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Στην φωτογραφία ο Βασίλης Μπατζάνος
Πάρα πολύ κόσμο κατάφερε να συγκεντρώσει και φέτος η ανάβαση Πορταριάς. Στην φωτογραφία ο Αλέξανδρος Τσιόγκας
Ο Δημήτρης Μπερτζεμής έτρεξε με BMW E36...
Ο Κώστας Πατσουρέας οδήγησε με σωστές γραμμές το αγαπημένο του Mitsubishi

Ο Θανάσης Κοράκης με την πανέμορφη Silvia δεν... ίσιωσε πουθενά
Ο Αχιλλέας Μπόχωρης είναι γνωστός... τρομοκράτης στο πρωτάθλημα αναβάσεων
Ο Παναγιώτης Ματζιώρης πήγε και αυτός με το πλάι ξεσηκώνοντας τον κόσμο
Ο Γιάννης Καμζιόλης με BMW E30
To... πειρατικό (γιατί όπως βλέπετε έτρεχε με ένα φανάρι έπειτα από την έξοδο του Σαββάτου) Ford Focus του Μάριου Ηλιόπουλου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να πετύχει το κορυφαίο ανέβασμα σε όλες τις κατηγορίες...
Ο οδηγός του μπλε Ford Focus είναι ο Πέππας Φραγκίσκος. Όχι ο... πάπας Φραγκίσκος που είπε και ένας φίλος!
Ο Θανάσης Κουρνιάτης κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν το πρώτο ανέβασμα...

Γιάννης (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης
Που να... χωρέσουν τόσα άλογα!!!
Πανέμορφο το τοπίο στο Πήλιο...

Η οργάνωση από την λέσχη του Βόλου ήταν γι' ακόμα μία χρονιά υποδειγματική. Καθόλου τυχαίο πως ο αγώνας τελείωσε στην... ώρα του, κάτι που σπάνια βλέπουμε
Από τα πιο φιλόξενα μέρη...
Λίγα μέτρα πριν την εκκίνηση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης