Ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον δυσκολότερο και πιο απαιτητικό αγώνα αντοχής του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ράλι Dakar 2016, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στην έρημο της Ν. Αμερικής, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με την Peugeot να έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά την dream team του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Loeb θα οδηγήσει το 2008 DKR16, δίπλα στους Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel και Cyril Despres.

Ο 41χρονος Γάλλος, έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές με το αυτοκίνητο και στις 3-9 Οκτωβρίου θα τρέξει στο Ράλι Cross Country του Μαρόκο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Dakar. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Loeb είπε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, ένα σκληρό και διαφορετικό αγώνα για εκείνον, με ένα απίστευτο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Dakar είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που θα ανακαλύψω τον Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα μακρύ, σχεδόν δύο εβδομάδες αγώνα και χρειάζεται πολύ μεγάλη αντοχή από τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Είναι μεγάλη πρόκληση να πάω και να αγωνιστώ οδηγώντας στην απέραντη έρημο. Όταν κάθισα πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του 2008DKR τον Ιούνιο, ενθουσιάστηκα. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο από όλα, ήταν η οδήγηση με ένα αγωνιστικό για το Dakar.

Στο WRC έχω συνηθίσει να πηγαίνω γύρω από τα εμπόδια, αλλά με αυτό το αυτοκίνητο μπορείς απλά να περάσεις από πάνω και θέλει λίγο χρόνο για να το πιστέψεις πραγματικά! Αυτή είναι η πρώτη φορά που οδηγώ πραγματικά ένα τέτοιο πετρελαιοκίνητο αγωνιστικό. Υπάρχουν πολλά ακόμη να μάθω, αλλά έχω όρεξη για να ανακαλύψω πολλά περισσότερα», ανέφερε ο 9 φορές πρωταθλητής του WRC.

Ο Loeb θα έχει δίπλα του τον Daniel Elena, τον συνοδηγό που μαζί του σημείωσε 78 νίκες στο WRC. Οι δυο τους κάνουν ειδική προετοιμασία καθώς στην αφιλόξενη έρημο τα πληρώματα πρέπει να παίρνουν άμεσα τις σωστές αποφάσεις χρησιμοποιώντας ένα εξεζητημένο GPS που τους καθοδηγεί από σημείο σε σημείο.
 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης