Στις 18-19 Ιουνίου 2016, θα διεξαχθεί ο κορυφαίος αγώνας αντοχής του κόσμου, το θρυλικό Le Mans 24 Hours. Η Ford θα συμπληρώσει εκείνη την περίοδο 50 χρόνια από το απίστευτο 1-2-3 των GT40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική εταιρεία θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο και να επικρατήσει στην κατηγορία LM GTE Pro, όπως ακριβώς είχε κάνει το 1996, αλλά και το 1967, το 1968 και το 1969. Ο στόχος είναι δύσκολος, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και οι Aston Martin Vantage V8, Chevrolet Corvette C7R, Ferrari 458 Italia και Porsche 911 RSR, δείχνουν πολύ δυνατές.

Στη Ford θεωρούν πως μπορούν να κερδίσουν, με την αγωνιστική έκδοση του καινούργιου GT να βρίσκεται σε πλήρη πρόγραμμα δοκιμών. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, William Clay Ford Jr., λίγο μετά την ανακοίνωση της επιστροφής στους αγώνες αντοχής ήταν κατηγορηματικός. «Πάμε μόνο για τη νίκη. Γνωρίζουμε πως η ιστορία έχει δείξει ότι χρειάζονται κάποια χρόνια για να το πετύχεις αυτό, αλλά εμείς δεν επιστρέψαμε για να συλλέξουμε εμπειρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά δύο ομάδες έχουν αναλάβει την εξέλιξη του project (Chip Ganassi Racing και Felix Sabates), με τέσσερα αγωνιστικά GT. Τα αυτοκίνητα εκτός από το Le Mans θα τρέξουν στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα TUDOR United SportsCar, με την πρεμιέρα να γίνεται στον 24ωρο αγώνα της Daytona, τον ερχόμενο Ιανουάριο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης