Στον πρόσφατο αγώνα στο Donington Park, για το βρετανικό πρωτάθλημα F4, σημειώθηκε ένα τρομακτικό ατύχημα με πρωταγωνιστή τον νεαρό οδηγό Billy Monger.

Ο 17χρονος ακολουθούσε τρία μονοθέσια με γρήγορο ρυθμό, όταν ξαφνικά οι οδηγοί που προπορεύονταν άλλαξαν γραμμή στην πίστα, προκειμένου να αποφύγουν το ακινητοποιημένο όχημα του Patrik Pasma. Ο Monger δεν πρόλαβε να κάνει την παραμικρή κίνηση, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με απίστευτη δύναμη πάνω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρύγχος του μονοθεσίου του Monger διαπέρασε το σασί του μονοθεσίου του Pasma, με τον διαχύτη να φθάνει στο cock-pit! Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που τα οχήματα διαλύθηκαν τελείως. Ο Patrik Pasma υπέστη κάποιους μικροτραυματισμούς και μεταφέρθηκε άμεσα στο Queen’s Medical Centre στο Nottinggham για προληπτικές εξετάσεις.  

Αντίθετα, ο Billy Monger είχε πολύ σοβαρά κατάγματα και στα δύο πόδια, αφού έσπασε η κολόνα του τιμονιού και η μπανιέρα. Το προσωπικό ασφαλείας χρειάστηκε δύο ώρες (!) για να καταφέρει να τον απεγκλωβίσει από το κατεστραμμένο μονοθέσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί του νοσοκομείου τον υπέβαλαν σε συνεχόμενες επεμβάσεις προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα στα πόδια, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα άκρα του παιδιού, λόγω των πολύ σοβαρών βλαβών που υπέστησαν από το ατύχημα. Ο νεαρός βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης