Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε κάθε αγώνα αποδεικνύει ότι, εκτός από εξαιρετικά γρήγορος οδηγός, είναι και σταθερός, κάτι το οποίο έχει μεγάλη σημασία στα κορυφαία πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανδρέας Λασκαράτος ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν στο «European Le Mans Series», τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της κατηγορίας LMP3 με το Ligier JS P320-Nissan #18 της 1AIM Villorba Corse.

Ο 34χρονος οδηγός, που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα σε αγώνες αντοχής σε Ευρώπη και Ασία, μοιράζεται χρέη οδηγού με τους Ιταλούς Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο

Σε κάποιο σημείο του αγώνα είχαν ανέβει στη δεύτερη θέση.

Στις κατατακτήριες δοκιμές, οι τρεις τους σημείωσαν τον όγδοο καλύτερο χρόνο της LMP3. Στον αγώνα διάρκειας 4 ωρών, στην πίστα της Βαρκελώνης έδωσαν συνεχείς μάχες και διεκδίκησαν μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο μία θέση στο βάθρο. Τελικά κατέλαβαν την τέταρτη θέση της κατηγορίας, αποτέλεσμα που βρίσκεται εντός των στόχων που είχαν θέσει για την πρεμιέρα της σεζόν.

«Είχαμε ως στόχο την εξάδα στην LMP3, επομένως είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που παλεύαμε για βάθρο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Πρέπει να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα που συλλέξαμε αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη, ώστε στους επόμενους αγώνες να παρουσιαστούμε καλύτερα προετοιμασμένοι σε ότι αφορά στο set-up. Το βράδυ πριν την πρεμιέρα, πήραμε το ρίσκο πραγματοποιώντας μία αλλαγή στο στήσιμο του αυτοκινήτου αλλά αυτή δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Έκανε τον αγώνα μας πολύ δύσκολο, το μονοθέσιο υστερούσε σε απόδοση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οδήγησα δύο ώρες, με τα ίδια μάλιστα ελαστικά, έδωσα πολλές μάχες και ομολογώ πως δυσκολευόμουν πολύ να αμυνθώ ή να επιτεθώ» δήλωσε ο Ανδρέας.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Ακολουθούν οι αγώνες στο Paul Ricard της Γαλλίας (6 Ιουνίου), στη Monza της Ιταλίας (11 Ιουλίου), στο Spa-Francorchamps του Βελγίου (19 Σεπτεμβρίου) και στο Portimao της Πορτογαλίας (24 Οκτωβρίου).

Ένα ξεχωριστό στοιχείο στην προσπάθεια του Λασκαράτου είναι το λογότυπο «Visit Greece» που κοσμεί το πρωτότυπο της 1AIM, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα οδηγού.

H λέξη "Greece" πρωταγωνιστεί στο αμάξωμα του αγωνιστικού οχήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα του ELMS προβάλλεται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλληνας κέρδισε τον τίτλο στο Asian Le Mans Series

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης