Η Peugeot Total Team είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Ράλι Ντακάρ μέχρι στιγμής, με τρεις οδηγούς να κάνουν το 1-2-3 στην τέταρτη ειδική διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολύπειρος Stephane Peterhansel «πετούσε» με το 2008DKR στην Ε.Δ.4 (San Salvador de Jujuy), μήκους 429 χρονομετρημένων χιλιομέτρων, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο Sebastien Loeb στη γενική κατάταξη. H διαφορά που χωρίζει τους δύο team-mates είναι στα 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, με τον Carlos Sainz να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση της γενικής.

Ο περσινός νικητής του Ντακάρ, Nasser Al-Attiyah (MINI) ανακάμπτει και αυτός σιγά σιγά, αν και όπως ανέφερε μετά το τέλος της τέταρτης ειδικής, τα 2008DKR είναι παρά πολύ γρήγορα και δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Ο Giniel De Villiers με το Toyota, έπεσε από τη δεύτερη στην έκτη θέση, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, με τους Mikko Hirvonen (Mini) και Cyril Despres (Peugeot) να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μοτοσικλέτες ο Paulo Goncalves με Honda πέρασε πρώτος, στα Quad ο Ignacio Casale διατηρεί την πρωτοπορία, ενώ στα φορτηγά οι Versluis-Pronk-Klein με MAN οδηγούν πλέον την κούρσα. Σήμερα διεξάγεται η Ε.Δ.5 (San Salvador – Uyuni) μήκους 327 χιλιομέτρων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης