Για ακόμη μία μέρα οι Stephane Peterhansel και Sebastien Loeb κυριάρχησαν στο Ράλι Ντακάρ, με τη μεταξύ τους μάχη για την πρώτη θέση να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο οδηγοί της Team Peugeot Total έκαναν το 1-3 στην 10η ειδική διαδρομή (Chilecito-San Juan), μήκους 449 χιλιομέτρων. Ο Loeb έκανε τον καλύτερο χρόνο και πέρασε προσωρινά πρώτος στη γενική κατάταξη, ωστόσο λίγο αργότερα οι διοργανωτές έδωσαν την 1η θέση στον Peterhansel σε μια επίδειξη του fair play.

Ο Peterhansel συγκρούστηκε με τον αναβάτη της KTM Simon Marcic και χωρίς να διστάσει καθόλου ακινητοποίησε το 3008DKR και έσπευσε να βοηθήσει τον συναθλητή του μέχρι να έρθουν τα σωστικά συνεργεία. Ο Γάλλος έχασε περίπου 10 λεπτά εκείνη τη στιγμή, αλλά στη συνέχεια αντεπιτέθηκε και κατάφερε να κλείσει τη διαφορά στα 6:45 λεπτά από τον συμπατριώτη και team-mate του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές, θέλοντας να τον επιβραβεύσουν για την κίνηση, του έδωσαν πίσω τα 10 λεπτά μετά το τέλος της ειδικής, γεγονός που τον έφερε μπροστά από τους Loeb και Despres στη συγκεκριμένη ειδική και πρώτο στη γενική. Δεύτερος είναι ο Seb με μόλις 5 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος είναι ο Despres (+25:40).

Το ατύχημα μεταξύ Peterhansel και Marcic ήταν σοκαριστικό, καθώς ο αναβάτης χώθηκε κυριολεκτικά κάτω από το Peugeot. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του «θρύλου» του Ντακάρ: «Δεν τρέχαμε πολύ. Εγώ πήγαινα με 60 χλμ./ώρα και αυτός με 40 χλμ./ώρα. Στο σημείο εκείνο δεν είχαμε ορατότητα, φρενάραμε τελευταία στιγμή, αλλά δεν αποφύγαμε τη σύγκρουση. Δυστυχώς, μπήκε κάτω από το όχημα. Ο Jean-Paul Cottret (συνοδηγός) βγήκε να δει πώς είναι η κατάσταση. Έκανα όπισθεν σιγά σιγά και τον βγάλαμε. Ευτυχώς, έσπασε μόνο το πόδι του. Θα μπορούσε να χτυπήσει στο κεφάλι και να είχε σοβαρή ζημιά».

Στις μοτοσικλέτες ο Sam Sunderland με KTM έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα, ενώ στα Quad πρώτος είναι ο Sergey Karyakin με Yamaha. Στα φορτηγά έχουμε μάχη μεταξύ των πληρωμάτων της Kamaz, με τον Eduard Nikolaev να προηγείται του Dmitry Sotnikov για 5 λεπτά.

Ο αγώνας συνεχίζεται με τη διαδρομή San Juan – Río Cuarto, μήκους 759 χιλιομέτρων, προτελευταία του φημισμένου Ράλι για την εφετινή χρονιά.


Δείτε εδώ τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης