Στον πρόσφατο εικονικό αγώνα για τον θεσμό «Race at Home Challenge» της Formula E που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, το μονοθέσιο με αριθμό 66 έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοθέσιο οδηγούσε ο Daniel Abt ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν οι διοργανωτές και οι συναθλητές του. Όπως αποδείχθηκε, ο 27χρονος Γερμανός είχε ζητήσει από τον Lorenz Hoerzing να τον αντικαταστήσει στον προσομοιωτή και να τρέξει αυτός στη θέση του.

Ο Αυστριακός είναι επαγγελματίας οδηγός sim racing και άριστος γνώστης των αγώνων εικονικής πραγματικότητας. Κάποιοι από τους συναθλητές του λοιπόν, αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς στους προηγούμενους αγώνες το ίδιο μονοθέσιο είχε τελείως διαφορετική απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο του Abt αποκαλύφθηκε και ο ίδιος αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

«Λυπάμαι πολύ γι΄αυτό που συνέβη. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τη Formula E, τους θεατές, την ομάδα και τους συναδέλφους μου. Δεν είχα πάρει τόσο σοβαρά όσο έπρεπε το συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζω ότι το αδίκημα μου έχει μια πικρή επίγευση, αλλά δεν είχα κακή πρόθεση. Αποδέχομαι την τιμωρία μου», δήλωσε ο οδηγός της Audi Sport.

Ο Daniel Abt αποκλείστηκε από τον αγώνα, έχασε όλους τους βαθμούς στο «Race at home challenge» και κλήθηκε να καταβάλλει 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του.

Παράλληλα, ο 18χρονος Lorenz Hoerzing, τιμωρήθηκε από την Audi με αποκλεισμό από τους μελλοντικούς esports αγώνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης