Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όσοι συμμετέχουν σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού γνωρίζουν και την επικινδυνότητα που έχουν. Τα ατυχήματα είναι μέρος του… παιχνιδιού, αλλά η πρόληψη είναι ακόμα πιο σημαντική και αυτό Η ποιότητα του εξοπλισμού που επιλέγει ο κάθε οδηγός αγώνων παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του…το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται ή έχουν ενημερωθεί σωστά.
    
Ο εξοπλισμός τόσο του αγωνιστικού αυτοκινήτου όσο και του οδηγού – συνοδηγού παίζουν σημαντικό ρόλο, κάτι που έχει αποδειχτεί και από δοκιμές που πραγματοποιούνται από τις εταιρείες που εμπλέκονται αλλά και από την ίδια την παγκόσμια ομοσπονδία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η FIA ανακοινώνει συγκεκριμένες προδιαγραφές εξοπλισμού καθώς το πρώτο της μέλημα είναι η ασφάλεια όλων αυτών που τρέχουν και φυσικά των θεατών.

Μόνο στην περίπτωση του... play station δεν παίζει ρόλο ο σωστός εξοπλισμός! (στην φωτογραφία ο οδηγός αγώνων Σταμάτης Κατσίμης)

Τη δύσκολη ώρα
Το κράνος, τα παπούτσια, η μπαλακλάβα κ.ά. είναι σίγουρο πως θα προστατέψουν σε μία δύσκολη Ο οδηγός αγώνων Σταμάτης Κατσίμης θεωρεί πολύ σημαντικό τον  σωστό εξοπλισμόστιγμή και αυτό το γνωρίζουν όσοι τρέχουν. Από οδηγούς της Formula 1, του WRC μέχρι και αγώνων καρτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι δηλώσεις ενός κορυφαίου Έλληνα οδηγού, του Σταμάτη Κατσίμη σχετικά με την σωστή επιλογή αγωνιστκού εξοπλισμού: «Ο σωστός εξοπλισμός είναι άκρως απαραίτητος. Τα εσωθερμικά αυξάνουν κατά πολυ την αντίφλεκτικη ικανότητα της φόρμας ενώ γάντια, παπούτσια, εκτός από την προστασία που προσφέρουν, βοηθούν πολύ στην καλύτερη αίσθηση του οδηγού όταν κινείται σε οριακλες καταστάσεις. Κράνος και HANS προστατεύουν περισσότερο από κάθε αλλο εξοπλισμό σε περίπτωση ατυχήματος».

 Η επιλογή σωστού και ποιοτικού εξοπλισμού είναι σημαντική για την ασφάλεια όσων τρέχουν σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού...

Το κράνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ ασφαλείας...
Ανάλογα με το είδος του αγώνα επιλέγεις και το αντίστοιχο παπούτσι...
Η μπαλακλάβα προστατεύει το κεφάλι και τον λαιμό σε περίπτωση που ξεσπάζει φωτιά...

Και το σωστό κάθισμα παίζει το ρόλο του...
Άμα θες να τρέχεις είτε σε επίσημους είτε σε ανεπίσημους αγώνες ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια του οδηγού...

Ακόμα και η γρήγορη οδήγηση με ένα επιβατιό όχημα αλλά στην πίστα απαιτεί εξοπλισμό..
Ο σωστός εξοπλισμός αφορά τόσο τους κορυφαίους όσο και τους απλούς οδηγούς. Στην φωτό οι, Senna, Prost, Mansell και Piquet στην Πορτογαλία το 1986...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης