Τη δυνατότητα να μάθει τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης από τον κορυφαίο του είδους στον κόσμο, είχε ο γιος του Peter Solberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 17χρονος Oliver επωφελήθηκε της στενής φιλίας που έχει ο μπαμπάς του με τον Sebastien Loeb και για ένα διήμερο έκανε μαθήματα με τον πολυνίκη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στα ορεινά της Γαλλίας με ένα Peugeot 208 R2.

O Loeb χώρισε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του νεαρού σε δύο μέρη. Την πρώτη ημέρα εστίασαν στην τεχνική και την δεύτερη στην ταχύτητα. Ο Αλσατός έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και το ταλέντο του μικρού Solberg. Για να έχει όμως διάρκεια και να γίνει επιτυχημένος του συνέστησε να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός πετούσε από τη χαρά του, καθώς ελάχιστοι έχουν το προνόμιο να μαθαίνουν από τον καλύτερο. Ο Oliver ευχαριστούσε συνεχώς τον «θρύλο» των ράλι για την τιμή που του έκανε, κάνοντας λόγο για έναν απίστευτο οδηγό.

«Ο μπαμπάς μου είναι πολύ καλός οδηγός, αλλά ο Loeb φαντάζει απίστευτος. Οδηγεί τόσο καθαρά. Δεν αφήνει ποτέ το αυτοκίνητο να γλιστρήσει και έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Μου έμαθε τόσα πολλά πράγματα και βασικές λεπτομέρειες, όπως πως να χρησιμοποιώ τα φρένα ώστε να μην υπερθερμαίνονται, να προφυλάσσω τα ελαστικά και να κρατάω το αυτοκίνητο σε ισορροπία», είπε ο Oliver Solberg.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης