Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά την Toyota Gazoo Racing, ήταν η σειρά της Hyundai Motorsport να κάνει δοκιμές με το WRC αυτοκίνητό της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές κοντά στο Λουτράκι Κορινθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορεατική ομάδα ήρθε στη χώρα μας με πλήρη σύνθεση. Ott Tanak, Thierry Neuville και Sebastien Loeb έκαναν τεστ επί τρεις ημέρες στα ελληνικά βουνά, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Ράλι Τουρκίας.
Μάλιστα, ο σπουδαίος Αλσατός οδηγός και κάτοχος 9 παγκόσμιων τίτλων πρόσφερε κάτι ξεχωριστό στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την εμπειρία συνοδήγησης σε μια ειδική διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας υφυπουργός έδωσε το παρών στις δοκιμές, προσκεκλημένος της Hyundai Motorsport. Συνομίλησε με τα στελέχη της ομάδας, τους μηχανικούς και τους οδηγούς και στη συνέχεια έβαλε τη φόρμα και το κράνος, παίρνοντας θέση δίπλα στον μεγάλο Loeb.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Seb πήγε με τέρμα το γκάζι, ωστόσο και μόνο να καθίσεις δίπλα του, στο δεξί μπάκετ κάθισμα του i20 WRC, είναι ένα γεγονός που δεν ξεχνάς ποτέ.

«Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία να βρίσκομαι στο κόκπιτ δίπλα σε έναν οδηγό παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Sebastien Loeb, και τον ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία μου εδώ είναι διότι θέλω να στείλω το μήνυμα ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται».

»Θέλω να καταστήσω σαφές πως κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως φιλική προς το motorsport και η πολιτεία πιστεύει στο ελληνικό motorsport και το αγκαλιάζει» δήλωσε ο κύριος Αυγενάκης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης