Εξαιρετικά ξεκίνησε το Ντακάρ για τον Sebastian Loeb και την Peugeot, με τον Αλσατό να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και να προηγείται μετά το τέλος της δεύτερης ειδικής διαδρομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά στον συγκεκριμένο μαραθώνιο αγώνα, o Loeb έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να δίνει τον ρυθμό σε ράλι και να σπάει τον ανταγωνισμό με το καλημέρα. Με συνοδηγό τον Daniel Elena, ο 42χρονος οδήγησε εξαιρετικά το 2008DKR στην ΕΔ2 (Villa Carlos Paz – Termas Rio Hondo) μήκους 387 χιλιομέτρων, αφήνοντας πίσω του τον Stephane Peterhansel με το άλλο Peugeot, κατά 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Τρίτος είναι ο Ρώσος Vladimir Vasilyev με Toyota, με τα MINI ALL4 Racing να απογοητεύουν μέχρι στιγμής. Ο περσινός νικητής Nasser Al-Attiyah βρίσκεται στην 8η θέση, με τον Miko Hirvonen να είναι πέμπτος, με διαφορά 3:05 από τον Loeb. Στις μοτοσικλέτες προηγείται ο Toby Price με ΚΤΜ, στα Quads ο Ignacio Sasale με Yamaha, ενώ στα φορτηγά πρώτο είναι το πλήρωμα της ΜΑΝ με τους Stacey – Serge –Van Der Vaet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, το Ντακάρ έχει πολύ δρόμο μπροστά του και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα με την ΕΔ3 (Termas Rio Hondo – Jujuy) μήκους 350 χιλιομέτρων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης