Του Λουκά Παπαλάμπρου

Όλα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Ορισμένοι από τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου βρίσκονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Gymkhana GRiD, με αρχηγό τον Ken Block.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός οδηγός, μαζί με τον «τεράστιο» και ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας Petter Solberg και τους Andreas Bakkerud, Liam Doran, Steve «Baggsy» Biagioni, Shane Lynch, Buttsy Butler, Riku Tahko, Reinis Nitiss Dmitriy Illyuk, Luke Woodham και το Fail Crew από τη Ρωσία, υπόσχονται μοναδικό θέαμα, ένα σόου που θα συναρπάσει τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνα η συνέντευξη Τύπου των οδηγών, με τους Block και Solberg να κλέβουν την παράσταση. Οι οδηγοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούν στη χώρα μας, με τον «Mr. Hollywood» να μην κρύβει τη χαρά του που επιστρέφει στην Ελλάδα. Ο Νορβηγός πρωταθλητής δεν ξεχνά ότι ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών στο WRC, στο Ράλι Ακρόπολις. Ελπίζει να δει τις εξέδρες γεμάτες, τον κόσμο να ζητωκραυγάζει με πάθος και να διασκεδάσουν όλοι μαζί.

Όσοι παρευρεθείτε στο Gymkhana GRiD, δώστε προσοχή στους Bakkerud, Nitiss και Illyuk. Οι τύποι έχουν απίστευτες ικανότητες, χειρίζονται με δεξιοτεχνία τα ειδικά τροποποιημένα οχήματά τους και ντριφτάρουν ατελείωτα. Η μάχη αναμένεται συγκλονιστική, καθώς τόσο η φιλοσοφία του αγώνα όσο και το στήσιμο της πίστας δίνει τη δυνατότητα σε αυτοκίνητα χαμηλότερης ιπποδύναμης να νικήσουν τα «θηρία» των 600 ίππων, όπως αυτό το Block.

Στο Gymkhana δεν έχει σημασία αν οδηγείς ένα αγωνιστικό ή ένα custom πισωκίνητο roadster. Αυτό που μετράει είναι το ταλέντο πίσω από το τιμόνι. Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, με τους οδηγούς να μονομαχούν μεταξύ τους αλλά και απέναντι στον χρόνο, καίγοντας ελαστικά και γεμίζοντας καπνό την ατμόσφαιρα. 

Θυμίζουμε πως στον Μαραθώνα θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή (29-30 Οκτωβρίου) ο τελικός του GRiD European Gauntlet.

Δείτε στο παρακάτω video τον Block να βγαίνει για πρώτη φορά στην πίστα και να κάνει τα κόλπα του με το Fiesta RS RX. Ο Αμερικανός είχε χθες την πρώτη επαφή, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να «λιώσει» και τα τέσσερα ελαστικά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης