Έπειτα από 12 ειδικές διαδρομές και 7.500 αγωνιστικά χιλιόμετρα στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας, ο Carlos Sainz απέδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος οδηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «El Matador» διέλυσε τον ανταγωνισμό στον σκληρότερο και πιο απαιτητικό αγώνα αντοχής του κόσμου, κερδίζοντας για τρίτη φορά στην καριέρα του το Rally Dakar. Εφέτος οδήγησε το MINI JCW Buggy, έχοντας ως συνοδηγό τον συμπατριώτη του Lucas Cruz.

Οι μεγάλοι του αντίπαλοι, Nasser Al Attiyah και Stephane Peterhansel συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών, ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν τα ειλικρινή συγχαρητήρια που έδωσαν στον 58χρονο Sainz, σε μία επίδειξη του ευ αγωνίζεσθαι. Οι δυο τους τον πήραν στα χέρια, τον σήκωσαν στον αέρα και τον αποθέωσαν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον μεγάλο Carlos υποκλίθηκε και ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, ο οποίος στην πρώτη συμμετοχή στο Ντακάρ, τερμάτισε στην 13η θέση, οδηγώντας το Toyota Hilux.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Ricky Brabec με Honda θριάμβευσε στις μοτοσυκλέτες, στα φορτηγά επικράτησε ο Ρώσος Andrey Karginov με Kamaz, στα quads ο Ignacio Casale με Yamaha Raptor 700 και στα SSV ο Casey Currie.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης