Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Τράκας είναι 15 ετών και η μεγάλη του αγάπη είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Ο Έλληνας οδηγός κάνει τα σωστά βήματα για να αναρριχηθεί και να συμμετάσχει σε παγκόσμια πρωταθλήματαΞεκίνησε να τρέχει σε αγώνες με καρτ και έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή οι δυνατότητές του είναι μεγάλες αλλά οι υποδομές στην Ελλάδα είναι τέτοιες που δεν τον βοηθούν να κάνει τα παραπάνω βήματα που χρειάζεται.

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς του αποφάσισε να προσπαθήσει και να αποδείξει εκτός συνόρων πως μπορεί να κάνει αυτό που ονειρεύεται. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ιταλία προκειμένου να παρακολουθήσει ένα σχολείο αγωνιστικής οδήγησης διάρκειας 6 ημερών με μονοθέσια της κατηγορίας F4. Σχολείο του ήταν η πίστα Adria International Raceway και… δάσκαλος η αγωνιστική ομάδα GP2, BhaiTech Srl.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το video με τις δοκιμές του «Konstantinou» στην Ιταλία

Μονοθέσιο στα μέτρα του…
Τις ημέρες που βρέθηκε στη γειτονική χώρα παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας, έκανε ρυθμίσεις στο Πολύ σημαντικές εμπειρίες απέκτησε ο Έλληνας οδηγός από το ταξίδι στην Ιταλία… μονοθέσιο, προσάρμοσε το κάθισμα στα μέτρα του, οδήγησε σε προσομοιωτή και φυσικά πραγματοποίησε αρκετούς γύρους στην πίστα, οπότε και συνέλλεξε στοιχεία προκειμένου να τα αναλύσει και να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες.

Το ημερήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε ένα σκέλος 30 λεπτών κάθε μία ώρα, με διακοπή για ρυθμίσεις και αλλαγή ελαστικών, επικοινωνία με την ομάδα, ανάλυση δεδομένων τηλεμετρίας και διαρκή εκπαίδευση.

O Κωνσταντίνος Τράκας είναι 15 ετών και ήδη ξεκίνησε δοκιμές με μονοθέσιο Formula 4...

Μπήκε στο νόημα…
Όπως αποδείχτηκε ο «Konstantinos», προσαρμόστηκε στα υψηλού επιπέδου δεδομένα και ακολούθησε άψογα το εξαντλητικό πρόγραμμα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης Πήγε, είδε, οδήγησε, έμαθε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα…βρέθηκε μόλις τρεισήμισυ δέκατα πίσω από τον ταχύτερο οδηγό της ομάδας, ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστα.

Η πρώτη επαφή με τον θεσμό Formula 4 της FIA, πριν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, στέφθηκε με επιτυχία. Η συνέχεια περιλαμβάνει μία σειρά προπονήσεων σε διάφορες πίστες της Ευρώπης έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχει έχοντας υψηλούς στόχους σε κάποιο εθνικό πρωτάθλημα Formula 4 την επόμενη χρονιά.

Ανάλυση στοιχείων και δεδομένων...
Μία από τις δοκιμές έχει ολοκληρωθεί και οι άνθρωποι της ομάδας σπρώχνουν το μονοθέσιο στα paddocks...
'Konstantinos': Κρατήστε αυτό το όνομα...
Λίγο πριν ο Έλληνας αθλητής μπει στην πίστα για να 'γράψει' γύρους...
Η αγωνία εμφανής στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας...
Πρωτάθλημα με μονοθέσια F4 διεξάγονται σε διάφορες χώρες όπως, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κ.ά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης