Έλληνας κέρδισε τον τίτλο στο Asian Le Mans Series

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:01
Έλληνας κέρδισε τον τίτλο στο Asian Le Mans Series

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ο τίτλος του πρωταθλητή. Ο Ανδρέας Λασκαράτος θριάμβευσε στο Asian Le Mans Series 2021 στην κατηγορία LMP2 Am, με την ομάδα Era Motorsport και team-mates τους Kyle Tilley από τη Βρετανία και Dwight Merriman από τις ΗΠΑ. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Μετά το νταμπλ στο Dubai Autodrome Circuit, ο 34χρονος Έλληνας έδωσε διπλή μάχη στο εντυπωσιακό Yas Marina Circuit στο Abu Dhabi, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και στους δύο τετράωρους αγώνες αντοχής.

 

Στην κορυφή η ελληνική σημαία

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε το όχημα με Νο18 στην 27η θέση της γενικής κατάταξης και στην κορυφή της LMP2 Am. Έτσι, οι τρεις οδηγοί της Era Motorsport ανέβηκαν στο βάθρο της Yas Marina ως πρωταθλητές, στην καλύτερη δυνατή διαφήμιση για τη χώρα μας, καθώς ο Λασκαράτος προβάλλει το μήνυμα «Visit Greece» σε κάθε άκρη του πλανήτη.

«Είναι ένα επίτευγμα για το οποίο μπορεί όλη η ομάδα να είναι περήφανη. Νιώθω υπέροχα, προσπαθώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν εξαιρετικό να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, την οποία ένιωσα από την πρώτη στιγμή ως σπίτι μου. Κάθε φορά που βγαίναμε στην πίστα πιέζαμε πολύ για να βελτιωθούμε και πετύχαμε κάθε στόχο που θέσαμε», δήλωσε ο Λασκαράτος.

Ολοκληρώνοντας, είπε: «Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και ειδικά τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Κ. Δημήτρη Φραγκάκη, για να την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, στηρίζοντας τη φετινή προσπάθεια. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που με επιτυχίες σαν αυτή, εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή προβολή της χώρας μας».

Το αγωνιστικό που οδήγησε o Ανδρέας με τους δύο team-mate

Οι οδηγοί της Era Motorsport παραλαμβάνουν τα βραβεία τους

Στην πανέμορφη πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι

 

Ανδρέας Λασκαράτος: Ο Έλληνας που… άλωσε το Ντουμπάι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:01