Πριν την έναρξη του Ράλι Ντακάρ, οι Sebastien Loeb και Daniel Elena ισχυρίζονταν πως στόχος τους είναι να καταφέρουν να τερματίσουν και να κάνουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Το γαλλικό δίδυμο ωστόσο, φαίνεται πως έκρυβε άσους στο μανίκι του και τώρα όλοι τρέχουν να το φτάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για δεύτερη συνεχή μέρα και ειδική διαδρομή, ο Loeb με συνοδηγό τον Elena, ήταν ταχύτερος όλων, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του. O 42χρονος Αλσατός ήταν ο πιο γρήγορος σε κάθε split χρονομέτρησης και τώρα προηγείται κατά πέντε λεπτά του δεύτερου Giniel de Villiers με Toyota. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν και την ΕΔ3 (Termas Rio Hondo – Jujuy) από τα 350 στα 192 χιλιόμετρα, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ για τα φορτηγά ακυρώθηκε εντελώς αφού κατέρρευσε τμήμα του δρόμου.

Ο Carlos Sainz με το τρίτο Peugeot 2008DKT ανέκαμψε και πλησιάζει στις πρώτες θέσεις της γενικής, όπως και ο Nasser Al-Attiyah με το MINI 4ALL Racing. Η μάχη στο φετινό Ντακάρ είναι εκπληκτική, με τους Villiers, Peterhansel, Hirvonen, Al-Attiyah και Leroy Poulter, που βρίσκονται από την 2η στην 6η θέση, να τους χωρίζει μόλις 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα διεξάγεται η τέταρτη ειδική διαδρομή San Salvador de Jujuy, μήκους 429 χιλιομέτρων. Στις μοτοσικλέτες πρώτος είναι ο Σλοβάκος Stefan Svitko με ΚΤΜ, στα Quads ο Ignacio Casale με Yamaha έχει ακόμα την πρωτοπορία, με το πλήρωμα της ΜΑΝ (Stacey – Serge –Van Der Vaet) να είναι πρώτο στα φορτηγά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης