Πέρυσι, σε μια εντυπωσιακή τελετή, η BMW Motorsport και η Prodrive, παρουσίασαν το Mini WRC, ένα αυτοκίνητο το οποίο όπως έλεγαν τα στελέχη και των δύο εταιρειών από φέτος κιόλας θα πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι. 

Αν και στο πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Μόντε Κάρλο, οι Dani Sordo/Marc Martí τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, αποδεικνύοντας ότι το αυτοκίνητο είναι ικανό για πολλά, οι δύο πλευρές, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τη συνεργασία τους. Οι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι από την Prodrive και πιο συγκεκριμένα από τον τρόπο προβολής στη χώρα τους και έτσι «έσπασαν» τη συμφωνία με την αγγλική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος του Ράλι Σουηδίας που ολοκληρώνεται αύριο, τα Mini WRC θα εξελίσσονται από την Motorsport Italia, με την νέα ονομασία της ομάδας να είναι WRC Team Mini Portugal. Αλλαγές θα υπάρχουν και στα πληρώματα, με τους Armindo Araujo/Miguel Ramalho και Paulo Nobre/Edu Paula, να αντικαθιστούν τους Dani Sordo/Marc Martí και Kris Mekee/Paul Nagle.

Η Prodrive θα συνεχίσει να εξελίσσει τα Mini WRC για τους ιδιώτες, με τον Dani Sordo να παραμένει οδηγός αφού θα οδηγεί για την ιδιωτική ομάδα της βρετανικής εταιρείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης