Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να απαγορεύσει τις επικοινωνίες μέσω του team-radio, μεταξύ οδηγών και ομάδων κατά τη διάρκεια των αγώνων της F1, αρχής γενομένης από το μεθεπόμενο GP στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 20,1 που αναφέρει ότι, «ο οδηγός πρέπει να οδηγεί μόνος του και χωρίς βοήθεια», η FIA απαγορεύει οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με την απόδοση του μονοθεσίου, την κατάσταση των ελαστικών και τους χρόνους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μέσω της εγκυκλίου που έστειλε στις ομάδες, υπενθυμίζει πως η μετάδοση δεδομένων από τα πιτ στον οδηγό απαγορεύεται αυστηρά από το Άρθρο 8.5.2 των Τεχνικών Κανονισμών της F1.

Να σημειώσουμε ότι, η FIA δεν απαγορεύει τη μετάδοση πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια αλλά και τη στρατηγική της ομάδας για τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς πολλοί θεωρούν ότι οι ομάδες θα βρουν τρόπο να ενημερώνουν τους οδηγούς, μέσω «συνθηματικών» για παράδειγμα, με το αφεντικό της Mercedes AMG Petronas να κάνει λόγο για «σύνθετη και αμφιλεγόμενη απόφαση, που θα προκαλέσει διαμάχες».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης