Λάθη που δεν αρμόζουν ούτε στην κλάση του ούτε στην εμπειρία του έκανε κατά τη διάρκεια του GP της Ουγγαρίας ο Michael Schumacher, εκπλήσσοντας τόσο τους υπόλοιπους οδηγούς όσο και τους υπευθύνους του αγώνα.

Αρχικά, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε στη 19η θέση και όχι στη 17η, κατά την εκκίνηση, ενώ έσβησε και τον κινητήρα του, μπερδεύοντας τους υπόλοιπους οδηγούς και υποχρεώνοντας τους αγωνοδίκες να δώσουν εντολή και για δεύτερο γύρο σχηματισμού. Φυσικά, εκκίνησε από το pit lane, με τους μηχανικούς να ενεργοποιούν και πάλι το μονοθέσιο με εξωτερική μίζα. Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν και εκεί, αφού, αντί να κινηθεί με 100 χλμ./ώρα μέσα στο pit lane, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, είχε ταχύτητα 111,4 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 299 GP στην καριέρα του και τη μεγαλύτερη εμπειρία στη F1, τέτοιες ενέργειες δεν επιτρέπονται από τον Schumi. Ακόμα και ο διευθυντής αγώνα, Charlie Whiting, εξεπλάγη με αυτά που είδε, επικρίνοντας τον Γερμανό οδηγό. «Δεν είναι δυνατόν ο Michael να κάνει τέτοια λάθη. Θα πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες» είπε χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης