Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές αποκάλυψαν σήμερα (28/1) το νέο τους μονοθέσιο, με το οποίο ελπίζουν να κατακτήσουν το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ στη F1, γράφοντας ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια της RB10 έκαναν οι δύο οδηγοί της ομάδας, ο παλιός Sebastian Vettel και ο ρούκι Daniel Ricciardo. Η σχεδίαση του μονοθεσίου έγινε από τον Andrian Newey, με το χαμηλό αλλά πλατύτερο και τριγωνικό ρύγχος μπροστά να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο σημείο.

Ο κινητήρας προέρχεται και πάλι από τη Renault και είναι ο καινούργιος V6 1.6 Turbo. Οι σχεδιαστές και μηχανολόγοι της Infiniti Red Bull προσπάθησαν πολύ ώστε να βρουν τη «χρυσή τομή» στο μονοθέσιο, όπως φυσικά και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, λόγω των επαναστατικών αλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Adrian Newey παραδέχθηκε στις  πρώτες του δηλώσεις ότι όλα τα μονοθέσια είναι άσχημα και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, καθώς η αισθητική στη F1 είναι πολύ σημαντική. «Είναι πολύ άσχημα όλα. Η αισθητική του αυτοκινήτου της F1 είναι σημαντική και πρέπει να δείχνει όμορφο. Με αυτές τις μύτες, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγαπά πραγματικά το μονοθέσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Christian Horner, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo και Adrian Newey

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης