Σε λίγες μέρες (Πέμπτη 20 Ιουνίου) θα διεξαχθεί στο διεθνές δικαστήριο της FIA στο Παρίσι η δίκη της Mercedes και της Pirelli για τις κρυφές δοκιμές που έκαναν τον περασμένο Μάιο στην πίστα της Βαρκελώνης.

Τόσο η γερμανική ομάδα όσο και η ιταλική εταιρεία ελαστικών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της 12μελούς επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αν αποδειχθεί ότι η Mercedes παραβίασε τους κανονισμούς, υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και αποκλεισμού από ορισμένα Grand Prix, αφαίρεση βαθμών και επιβολή βαρύ χρηματικού προστίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, έπειτα από αρκετές εβδομάδες αποφάσισε να μιλήσει για το θέμα, λέγοντας ότι φταίει αποκλειστικά η Mercedes για ότι έγινε και όχι η Pirelli.

«Είναι καλό να περιμένουμε μέχρι τη δίκη, οπότε και θα γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Η Pirelli προφανώς και έκανε το σωστό. Δεν υπάρχουν δοκιμές μέσα στη σεζόν και για να λύσουν το πρόβλημα θέλησαν να κάνουν. Ρώτησαν, λοιπόν, και πήραν θετική απάντηση. Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος μου προσφέρει κλοπιμαία και εγώ πρέπει να αποφασίσω εάν θέλω να τα αποδεχθώ ή όχι. Δεν μου λέει κανείς άλλος τι θα κάνω, παρά μόνο εγώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ecclestone, ρίχνοντας με τον τρόπο του όλες τις ευθύνες στη Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης