Ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Rosberg-Hamilton γράφτηκε στο Grand Prix της Ουγγαρίας, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να μαλώνουν πάλι μεταξύ τους.


Οι δύο οδηγοί της Mercedes F1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Lewis Hamilton έλαβε εντολή από την ομάδα να αφήσει τον Nico Rosberg να περάσει, καθώς ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική. O Βρετανός δεν υπάκουσε όμως και ο team-mate του ρωτούσε έξαλλος μέσω του ασυρμάτου γιατί δεν κάνει στην άκρη.


Μερικές φορές είναι καλύτερο να μην υπάρχουν εντολές από την ομάδα

Ο Hamilton απάντησε ότι δεν πρόκειται να κόψει για κανέναν λόγο ταχύτητα, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση και αφήνοντας τον Rosberg τέταρτο. Ο Γερμανός αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Δεν ζήτησα εγώ από τον Lewis να με αφήσει να περάσω. Ήταν εντολή της ομάδας. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά καλύτερα είναι να το συζητήσουμε μεταξύ μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Hamilton απάντησε λέγοντας: «Το ότι είχε ένα pit stop παραπάνω δεν σημαίνει ότι είμαστε σε διαφορετικό αγώνα. Αν τον άφηνα να περάσει, μπορεί να αποκτούσε πλεονέκτημα. Εξεπλάγην που μου ζήτησε κάτι τέτοιο η ομάδα».


Στα επόμενα GP θα δούμε μεγάλες μάχες μέσα στην πίστα

Η αλήθεια είναι ότι ο Rosberg δεν έφτασε ποτέ αρκετά κοντά στον Hamilton, δεν τον πίεσε και ούτε απείλησε με προσπέραση. Περίμενε απλά να κάνει στην άκρη ο team-mate του, κάτι που δεν αρμόζει σε έναν οδηγό της κλάσης του. Οπότε αυτή τη φορά είχε δίκιο Βρετανός, όπως ομολόγησε και ο εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας Niki Lauda.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης