Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Δώδεκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή της πιο γνωστής ανάβασης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στη Ριτσώνα, το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) που έχει και την ευθύνη του αγώνα ανακοίνωσε ότι δήλωσαν συμμετοχή 144 αγωνιζόμενοι. Όλες οι κατηγορίες της Ανάβασης έχουν συγκεντρώσει αρκετούς πρωταθλητές του παρελθόντος,αλλά και αουτσάιντερ που θα επιδιώξουν να καλύψουν τη διαδρομή στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ανάβαση Ριτσώνας δεδομένου ότι είναι κοντά στην Αττική συγκεντρώνει εκτός από πολλές συμμετοχές και πάρα πολλούς θεατές. Δυστυχώς φέτος δεν έχει εγκριθεί ακόμη η παρουσία θεατών αλλά μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων με τις μάσκες και τον αριθμό των ατόμων σε συγκεντρώσεις ενδεχομένως να υπάρξει άμεσα σχετική ανακοίνωση.

Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης δεν αποκλείεται στις σημερινές δηλώσεις που θα κάνει για το ράλι Ακρόπολις να ανακοινώσει και την παρουσία θεατών στην Ριτσώνα. Ωστόσο το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχει εξασφαλίσει την τηλεοπτική κάλυψη μέσω του Star Κεντρικής Ελλάδος.

Το συνολικό μήκος της ανάβασης είναι 3100 μέτρα με αρκετές γρήγορες αλλά και τεχνικές στροφές. Ο 3ος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου και φυσικά ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι εντυπωσιακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του Αγωνιστικού Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων, και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), που θα στηρίξουν έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το myKTEO (Όμιλος Επιχειρήσεων Μ.Γ. Θαλάσση) και η Seajets. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι 4Τροχοί και το gocar.gr.

Στις 08.00-09.30 το πρωί του Σαββάτου (26 Ιουνίου) θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος και στις 10.00 θα ακολουθήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές.
Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 10.30 π.μ. 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης