Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η νέα συμμετοχή της BMW στους αγώνες Endurance, η νέα BMW M4 GT3 ολοκλήρωσε με επιτυχία όλους τους δοκιμαστικούς αγώνες Endurance στο Ντουμπάι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες της  BMW M Motorsport, οι ST Racing και Schubert Motorsport αγωνίστηκαν συνολικά με τρείς BMW M34 GT3. Μετά από 24 ώρες αγώνα όλα τα αυτοκίνητα κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό.

Η ST Racing εξασφάλισε την ένατη θέση με την #28 BMW M4 GT3 στην κορυφαία κατηγορία, την κατηγορία GT3. Το αυτοκίνητο οδηγούσαν οι Jon Miller, Nick Wittmer, Louis-Philippe Montour και Chandler Hull. H Schubert Motorsport υπέστη μια ζημία νωρίς στον αγώνα, μετά από επαφή με άλλον αγωνιζόμενο

Το επόμενο μεγάλο γεγονός για την BMW M4 GT3, έχει προγραμματιστεί να γίνει σε δύο εβδομάδες στη Βόρεια Αμερική. Στην έναρξη της σεζόν του Πρωταθλήματος IMSA WeatherTech SportsCar (IMSA), το θρυλικό 24 ωρών πρωτάθλημα. Η BMW M Team RLL και η Turner Motorsport θα αγωνιστούν με το νέο αυτοκίνητο GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες BMW M Motorsport διαγωνίστηκαν επίσης στο Ντουμπάι με την BMW M4 GT4 και την BMW M2 CS Racing, όπου και εξασφάλισαν πολλαπλές θέσεις στο βάθρο στις κατηγορίες τους.

Ο Achim Klein, επικεφαλής της BMW M Motorsport Project BMW M4 GT3, δήλωσε:

«Ήταν μερικές συναρπαστικές μέρες για εμάς εδώ στο Ντουμπάι. Η πρώτη επίσημη αγωνιστική εμφάνιση για ένα νέο αυτοκίνητο είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο, και παρόλο που τα ταραχώδη γεγονότα κατά τη διάρκεια του αγώνα σήμαιναν ότι τα τελικά αποτελέσματα δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες μας, μπορούμε να βγάλουμε κάποια θετικά συμπεράσματα. Δύο από τις τρεις ανταγωνιστικές BMW M4 GT3 μεταφέρθηκαν στο Ντουμπάι απευθείας από την παραγωγή, όπου παρελήφθησαν από τις ομάδες BMW M Motorsport. Συγκεντρώσαμε επίσης πολλές πολύτιμες γνώσεις στο Ντουμπάι, οι οποίες θα μας βοηθήσουν καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το νέο αυτοκίνητο στην πρώτη του σεζόν. Η ST Racing και η Schubert Motorsport παρείχαν ζωτικής σημασίας στοιχεία για αυτό. Τώρα ανυπομονούμε για το επόμενο «highlight» με τη νέα BMW M4 GT3, το 24 Hours of Daytona σε δύο εβδομάδες».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης