Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το φημισμένο ράλι Μόντε Κάρλο, αγώνας που άνοιξε την αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC). Σε αυτόν συμμετείχε και ένα ελληνικό πλήρωμα με οδηγό τον Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ, μια συμμετοχή που στήριξε η εταιρεία «Αφοι Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.». Οι συμπατριώτες μας κατάφεραν να ολοκληρώσουν το 81ο ράλι Μόντε Κάρλο οδηγώντας ένα αγωνιστικό Honda Civic Type-R Α7/R3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Δριβάκος και η Κατερίνα Μπαντέ κατάφεραν να τερματίσουν στο ράλι Μόντε Κάρλο 2013

Ο αγώνας διεξήχθη από τις 15 έως 20 Ιανουαρίου, ξεκίνησε από το Vallaince της Γαλλίας και τερμάτισε στο Μόντε Κάρο. Τα 118 πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή έπρεπε να καλύψουν 15 ειδικές διαδρομές με συνολικό μήκος 468 χιλιόμετρα ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα ήταν 1800 χιλιόμετρα. «Η συμμετοχή μας στο ράλι Μόντε Κάρλο 2013 ήταν μία μοναδική εμπειρία σε ακραίες καταστάσεις. Τόσο οι πολικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα όσο και ο απίστευτα μεγάλος αριθμός των θεατών που ενθάρρυνε τα πληρώματα σε όλες τις παγωμένες ειδικές διαδρομές είχαν δημιουργήσει ένα μοναδικό σκηνικό» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Δριβάκου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές και του οδηγούς ο φετινός αγώνας ήταν ο πιο  δύσκολος αγώνας των τελευταίων 20 χρονών εξαιτίας των πολικών συνθηκών που επικρατούσαν. Χαρακτηριστικά στην ειδική διαδρομή Saint Nazaire η θερμοκρασία είχε αγγίξει τους -12ο.  Εξαιτίας της επικινδυνότητας του οδοστρώματος που είχε καλυφθεί από πάγο και χιόνι οι διοργανωτές του αγώνα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις τελευταίες τρεις ειδικές διαδρομές, ενώ και τις 4 ημέρες του αγώνα όλα τα πληρώματα χρησιμοποιούσαν λάστιχα με καρφιά.

Την προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος εκτός από την εταιρεία Αφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. υποστήριξε η Sparco, η Mondiale Assistance και τα λιπαντικά ERG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελληνικό πλήρωμα συμμετείχε στον αγώνα με Honda Civic Type-R Α7/R3

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης