Την τρίτη και πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν πέτυχε στην πίστα του Asssen ο Casey Stoner. Ο αναβάτης της Honda εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πτώση του Lorenzo και ισοβαθμεί μαζί του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Stoner, στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, έχασε την πρωτιά από τον Dani Pedrosa, ωστόσο το σημαντικότερο γεγονός για αυτόν ήταν ότι ο Jorge Lorenzo παρασύρθηκε από τον Alvaro Bautista και εγκατέλειψε. Ο Ισπανός επέστρεψε στα pits απαρηγόρητος και θυμωμένος, καθώς σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έχασε ένα σημαντικό προβάδισμα από λάθος άλλου. Ο Αυστραλός αναβάτης της Honda, από την άλλη, δέχθηκε το δώρο και κατάφερε να πάρει σχετικά άνετα την πρώτη θέση, με τον Pedrosa να μένει στη δεύτερη, προσφέροντας στην ιαπωνική ομάδα τα μέγιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τον Andrea Dovizioso να περνάει τον Ben Spies στον τελευταίο γύρο και να ανεβαίνει για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο. Πέμπτος τερμάτισε ο Cal Crutchlow, με τον Nicky Hayden να ολοκληρώνει την εξάδα. Όσο για τον Rossi, ακόμα ένας απογοητευτικός αγώνας, κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει στον Ιταλό πρωταθλητή.

Ο επόμενος αγώνας είναι σε μία εβδομάδα (7-8/7), στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας.

Η βαθμολογία των οδηγών:
1. LORENZO Jorge 140
2. STONER Casey  140
3. PEDROSA Dani 121
4. CRUTCHLOW Cal 77
5. DOVIZIOSO Andrea 76
6. ROSSI Valentino 61
7. HAYDEN Nicky 59
8. BAUTISTA Alvaro 58
9. BRADL Stefan 51
10. SPIES Ben 48

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης