Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουργιο πρότζεκτ της Aprilia Racing με στόχο να επαναφέρει τη Aprilia στα μεγάλα Raid Rally ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο. Στο ντεμπούτο του με την Aprilia Tuareg 660, ο Jacopo Cerutti κυριάρχησε και στις τρεις ημέρες αγώνων που περιελάμβαναν τα 2 πρώτα σκέλη του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally και το πρώτο σκέλος του Tricolore Raid TT, που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Riotorto, στην επαρχία του Λιβόρνο.

Το δίδυμο Tuareg 660 – Cerutti δεν είχε αντίπαλο στην κατηγορία G-1000, που προορίζεται για μοτοσυκλέτες με διάφορους κυβισμούς εκτός από 600 cc. Αφού τερμάτισε μπροστά από τους υπόλοιπους την Παρασκευή, για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT, ο Cerutti κατέπληξε τους πάντες με μια επιβλητική επίδοση στο διάσημο Tricolore Motorally, όπου κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη επί των πολλών ελαφρύτερων μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών enduro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Cerutti τερμάτισε το Rally του Σαββάτου στη δεύτερη θέση συνολικά – μόλις 25″ μακριά από τη νίκη – και στην πέμπτη θέση της γενικής την Κυριακή. Αυτή η απόδοση είναι απόδειξη των εξαιρετικών εκτός δρόμου βασικών χαρακτηριστικών της Tuareg 660, καθώς και της σπουδαίας δουλειάς που έχουν επιτύχει η Aprilia Racing και η GCorse.

 

Jacopo Cerutti

“Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος! Δεν περίμενα να είμαι τόσο ψηλά στη βαθμολογία αμέσως! Είναι μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για μένα που μπόρεσα να κερδίσω στο ντεμπούτο των Tuareg. Ξέραμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί και περίμενα ότι θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη απέναντι στα άλλα δικύλινδρα, αλλά ακόμα και το να απειλήσω τις ειδικές μοτοσυκλέτες enduro ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Πλησιάσαμε ακόμα και στο να πάρουμε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη και αυτό είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας, οι οποίες είναι εξαιρετικά υψηλές. Η Tuareg 660 είναι πολύ καλή στο χειρισμό και οδηγείται εξαιρετικά σε μικτά εδάφη και αυτό το χαρακτηριστικό με βοήθησε πολύ στις ειδικές διαδρομές -πολύ τεχνικές- τις οποίες αντιμετωπίσαμε το Σαββατοκύριακο. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε πριν από τους επερχόμενους αγώνες με πιο ρέουσες πίστες, αλλά ξέρουμε ήδη τι πρέπει να κάνουμε για να αποδώσουμε καλά ακόμα και στα γρήγορα κομμάτια. Ο ανταγωνισμός μάς βοηθά να κατανοήσουμε πού να επικεντρωθούμε για να σημειώσουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο ενόψει των μελλοντικών μας δεσμεύσεων. Το έργο ανάπτυξης μας μόλις ξεκίνησε!”.

Η αγωνιστική έκδοση της Aprilia Tuareg 660 είναι εξοπλισμένη με ανάρτηση Öhlins, εξάτμιση τιτανίου SC Project και ειδικό φίλτρο αέρα Sprint Filter. Η συνεργασία με τη Metzeler είναι επίσης ανεκτίμητη, καθώς ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τον κόσμο των δικύλινδρων μοτοσυκλετών adventure και επέλεξαν την Aprilia να αναπτύξει τα προϊόντα για μια μελλοντική ενασχόληση με τα Rally Raids. Στο Riotorto, η Tuareg 660 κέρδισε με τα ελαστικά Metzeler Karoo που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για χρήση σε αγώνες raid.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης